Muş'ta SODES destekli projelerin açılışı yapıldı

Muş Valisi Ali Çınar, Vali Adil Yazar İlköğretim Okulu'nda Sosyal Destek Programı'yla (SODES) oluşturulan ana sınıfının açılışını yaptı.

Muş Valisi Ali Çınar, Vali Adil Yazar İlköğretim Okulu'nda Sosyal Destek Programı'yla (SODES) oluşturulan ana sınıfının açılışını yaptı.

Ana sınıfının, Muş Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü ve SODES kapsamında desteklenen "Bütün Minikler Okullu Olsun" projesi kapsamında açıldığını bildiren Vali Çınar, SODES projelerinin önemine değindi.

Bu projelere her zaman destek vereceklerini ifade eden Vali Çınar, şöyle konuştu:

"Yaptığımız destekler elbette yeterli değil. Her geçen gün bu destekleri arttırıyoruz. Kamu kurumlarının yaptığı desteklerin yanı sıra, son yıllarda projeli kalkınma çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bu çerçevede SODES projeleriyle, ilin her alanda kalkınmasına, destek sağlamaya çalışıyoruz. Elbette gelişmemizi sağlayacak en önemli kamu hizmeti, eğitim hizmetidir. Kaynaklarımızın büyük çoğunluğunu, eğitime vermek istiyoruz. Yine bu çerçevede SODES projelerini de daha çok eğitime sevk etmeye gayret gösteriyoruz. Açılışını yaptığımız ana okulu dahil, SODES, bunun gibi 80 okula destek veriyor."

Reklam
Reklam

Geleceğin aydınlık, ülkenin daha müreffeh olmasının, çocukların ve gençlerin iyi eğitilmesine bağlı olduğunu kaydeden Vali Çınar, eğitimin önce ailede başladığını ve toplumda devam ettiğini söyledi.

Vali Çınar, "Ana okullarına ve ana sınıflarına önem veriyoruz. Her insanın çocuklarla iletişimi iyi kurması lazım. Onlar bizim geleceğimiz. Çocuklarla geçirdiğimiz zaman yapmacık değil. Biz onlara ne kadar yakın durursak, ne kadar beraber olsak azdır" dedi.

Vali Çınar, daha sonra Saray Mahallesi'nde İşitme Engelliler Turizm Eğitim Kültür ve Aileleri ile Yardımlaşma Derneği tarafından yürütülen, "Sessiz Yürekler Üretim Atölyesi" projesinin açılışını yaptı.

Galoş üretiminin yapıldığı atölyede incelemede bulunan Vali Çınar, başarmak için hiçbir şeyin engel olmadığını kaydetti.

Engelliler tarafından üretilen galoşların İl Sağlık Müdürlüğü tarafından satın alınması için gerekli işlemleri başlatacaklarını ifade eden Çınar, şunları ifade etti:

"Atölyede üretim başlamış bulunmakta. Proje başarılı bir şekilde devam ediyor. Proje kapsamında 7 ay boyunca, 20 engelliye iş imkanı sağlanacak. Vücudumuzun herhangi bir yerinde engel olsa da, bu bizim başarımıza engel olmamalı. Biz başarmak isteyince, başarı geliyor. Burada üretilen galoşlar, kısa sürede satışa sunulacak. İl Sağlık Müdürüyle görüşüp, sağlık kuruluşlarının galoş ihtiyacının buradan karşılanmasını isteyeceğim. İlimizde böyle bir imkan varsa, bunları başka yerden almanın bir anlamı yok."

Reklam
Reklam

Vali Çınar, daha sonra engellilerin ve ailelerinin sorunlarını dinledi.

Açılışlara, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Proje Koordinasyon Merkezi İl Koordinatörü Bülent Solmaz ile İl Milli Eğitim şube müdürleri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz