Muş'ta T Tipi Cezaevi Için Yer Aranıyor

Muş Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, Muş'ta T tipi cezaevi yapımı için uygun bir arazi aradıklarını ve konuyla ilgili il defterdarlığı

Muş Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, Muş'ta T tipi cezaevi yapımı için uygun bir arazi aradıklarını ve konuyla ilgili il defterdarlığı ile görüşmelerin sürdüğünü bildirdi.

Başsavcı Kaya, Adalet Bakanlığı'nın bölgede kurmayı planladığı T tipi cezaevi arazisinin en az yüz dönümden oluşacağını belirterek, uygun arazi bulunması durumunda cezaevinin yapımına başlanacağını söyledi.

Bu kapsamda defterdarlım ile irtibat halinde olduklarını vurgulayan Kaya, "Adalet Bakanlığı bölgede en az bin kişi kapasiteli T Tipi Cezaevi yapmayı planlıyor. Projesi hazırlanmış durumda. Biz de bu projenin Muş'ta hayata geçmesini istiyoruz. Uygun bir arazi bularak projeyi burada hayata geçirebiliriz" dedi.

Reklam
Reklam

Hazine arazileri üzerinde araştırma yaptıklarını ve cezaevine uygun olabilecek bir yer aradıklarını anlatan Kaya, arazinin bulunmasıyla yapıma başlanacağını kaydetti.

Muhabir: Kadir Tunç / Sıtkı Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: