Muş'ta TKDK Bilgilendirme Toplantısı Yaptı

Muş'ta Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nca (TKDK), bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Muş'ta Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nca (TKDK), bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TSO) düzenlenen toplantıda konuşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şihmus Sinecem, Muş'ta bu tür bilgilendirme toplantılarına ve seminerlere ilgi gösterilmediğini söyledi.

Muş'un artık kabuğunu kırması gerektiğini ifade eden Sinecem, şöyle konuştu:

"İş ve güç birliği yapmalıyız. Memleketin kalkınmasını arzulayan bir zihniyette olsaydık, Muş'un 81. il olmasından kurtulması için bilgilendirmelere ve seminerlere önem verirdik. Kentin kalkınmasında azim ve isteğin olmadığını gördük. Burada en az 50 ile 60 kişi olması gerekirdi. Tarım ve hayvancılık sektörüyle ilgilenenlerin desteklerden yararlanmalarını arzuladık. Daha önce DAKA ve KOSGEB ile yaptığımız toplantılardan birini de TKDK ile yapmak istedik. Artık dededen ve babadan kalma yöntemlerle tarım ve hayvancılık yapılmaz. Tarım ve hayvancılık bölgesi olduğumuzu söylüyoruz. Ama bakliyat konularında işletmemiz yok. Modern bir tarıma geçmek ve hayvancılığa geçmek adına TKDK'dan yararlanmalıyız. Konularında uzman olan arkadaşların vereceği bilgiler son derece önemli."

Reklam
Reklam

TKDK Muş İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan ise, kırsal alan itibariyle potansiyeli yüksek olan Muş'ta, bugüne kadar kullanılan yöntemlerin verim noktasında iyi olmadığını ve bu yöntemlerin değiştirilmesi gerektiğini bildirdi.

TKDK'nın, IPARD programları kapsamında, kaliteli verim elde etmek ve refah düzeyini yükseltmeyi hedeflediklerini belirten Turan, "Başkanımız toplum olarak duyarsızlığımızdan bahsetti. Kurumlar olarak da çok duyarlı olduğumuz söylenemez. Ama bundan kurtulmamız lazım. IPARD programı, ilimizin gerçekten en ihtiyaç duyduğu kırsal alanda ve tarımsal sektörde faaliyet gösterecek. İşin tanıtımında ve yatırımcıya ulaşmada basına çok ihtiyacımız var" dedi.

Konuşmaların ardından TKDK uzmanları, hibe ve desteklemeler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: