Muş'ta Toki Sevinci

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel...

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü (SYDGM) tarafından Muş’ta toplu konut yapılacak. Yarın başlayacak başvuruların 7 Aralık tarihinde sona ereceği belirtildi.

Muş Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklaya göre, TOKİ ve SYDGM işbirliğinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu kaynaklarıyla 3294 sayılı Kanun kapsamındaki vatandaşlara, sosyal konut projesi kapsamındaki konutlar yapılacağı belirtildi. Açıklamada, başvuru şartlarını taşıyıp, projeden yararlanmak isteyen vatandaşların, 7 Aralık 2012 tarihine kadar, Muş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurması gerektiğinin belirtildi. Başvuruların 7 Kasım 2012 tarihinde başlayıp 7 Aralık 2012 biteceğinin ifade edildiği açıklamada, başvuru şartları şu şekilde sıralandı;

Reklam
Reklam

“T.C. vatandaşı olmak, 30 yaş ve üzerinde olmak, ancak eşi vefat etmiş olan çocuklu dul kadınlarda yaş şartı aranmaz. Babası veya hem babası hem de annesi vefat etmiş yetim bekar kadınlarda yaş şartı 25 yaş ve üzeri olarak belirlenir. Kanunla kurulmuş sosyal güvenlik kurumlarına tabi olmamak, 3294 sayılı Kanun’a uygunluğu ilgili SYDV tarafından tespit edilmek ve SYDV'lerden yardım alıyor veya alabilecek durumda olmak, konutların bulunduğu yerde (il ya da ilçe ise o il ya da ilçe, büyükşehir mücavir sınırları içerisinde ise büyükşehir belediye sınırları içerinde yer alan ilçelerde) en az üç yıldır ikamet etmek, kendisi ile eşinin veya velayeti altındaki çocuklarının ve hanede yaşayan diğer kişilerin mülkiyetinde herhangi bir konutu bulunmamak, bir hane halkı adına (yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına) yalnızca bir adet başvuru yapmak, TOKİ konutlarından satın almamış olmak ve TOKİ konut kredisi kullanmamış olmak.”

Başvuru için gerekli bilgi ve belgeler ise şöyle belirtildi:

Reklam
Reklam

“Başvuru sahipleri, nüfus cüzdanı fotokopisini, ikametgah ilmühaberini (Konutların yapılacağı yer sınırları içerisinde en az 3 yıldır ikamet ettiğine dair), T.C. kimlik numaralarını (bütün aile bireylerinin), ayrıca, özürlü vatandaşlarımız özürlü kimlik kartının fotokopisini veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az yüzde 50 özürlü olduğuna dair) ibraz edeceklerdir. Başvuru sahibi ayrıca Başvuru Formunda (EK-1, EK-2) istenilen diğer belgeleri vermekle yükümlüdür. Eksik evrak ibraz edenler kuraya katılma haklarını kaybedeceklerdir.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz