Muş'ta Uygulanacak "kentsel Dönüşüm" Projesi

Belediye Başkanı Necmettin Dede, Muratpaşa ve Kale mahallelerinde uygulanması planlanan kentsel dönüşüm projesinin son aşamaya geldiğini söyledi.

Belediye Başkanı Necmettin Dede, Muratpaşa ve Kale mahallelerinde uygulanması planlanan kentsel dönüşüm projesinin son aşamaya geldiğini söyledi.

Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı yetkilileri, Kale mahallesinde uygulanacak "kentsel dönüşüm" projesi kapsamında, hak sahiplerinin büyük çoğunluğuyla anlaşma sağlandığını, artık bunun dönüşünün olmayacağını ifade etti.

Muratpaşa ve Kale mahallelerinde toplam 750 konut, bir cami, bir okul ve çok sayıda market yapılacağını kaydeden Başkan Dede, şartlar ne olursa olsun bu projenin uygulanacağını, TOKİ'nin çalışmalarının büyük bir kısmının tamamlandığını, yakın zamanda Muratpaşa ve Kale mahallelerinde kentsel dönüşüme başlanacağını belirtti.

Reklam
Reklam

Bu çerçevede hak sahiplerinin büyük çoğunluğuyla anlaşıldığını kaydeden Dede, "Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Bu iş artık resmileşti. Kentsel dönüşüm mutlaka yapılacak, artık bu işin dönüşü olmaz. Bu projeyle Muratpaşa ve Kale mahallelerinde oluşan köy görüntüsü ortadan kalkacak ve orada bulunan çok sayıda ahır kaldırılacak. Yollar, havuzlar, parklar yapılacak. Kent merkezine yeni ve güzel bir görüntü verilecek" dedi.

Hak sahipleriyle kendi ev ve arsaları değerinde anlaşma sağlanacağını ifade eden Dede, isteyen hak sahibinin 20 yıl borçlandırılmak suretiyle evine geçeceğini, isteyen hak sahibinin de düşük fiyatlı konut talep edebileceğini söyledi.

Dede, "Proje kapsamında hak sahipleri tamamen tespit edildi. Kısa bir süre sonra çalışmalar başlayacak ve 1,5 yıl sonra konutlar teslim edilecek. Bu projenin benzeri Ankara'nın Mamak ilçesinde yapıldı. Oradaki projeyle burada uygulanacak proje aynı" diye konuştu.

Muhabir: Sabri Yıldırım

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: