Muş’ta Uyuşturucu Ve Tarihi Eser Operasyonu

Muş Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan 2 farklı operasyonda 11 parça tarihi eser ile 9 kilo...

Muş Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan 2 farklı operasyonda 11 parça tarihi eser ile 9 kilo 267 gram toz esrar maddesi ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tarihi eser kaçakçılığı ile ilgili şahıslara ve suç şebekelerine yönelik girişilen ve etkin bir şekilde yürütülen mücadeleler çerçevesinde il merkezinde Y.A. isimli şahsa ait işyerine operasyon düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, “Yapılan operasyonda 2 adet yüzük, 2 adet haç şeklinde üzerinde kabartma ve eski yazı ibarelerinin bulunduğu para şeklinde materyal, 3 adet üzerinde kabartma ve eski yazı ibarelerinin bulunduğu materyal, bir adet üzerinde kabartma ve resim bulunan madalyon şeklinde materyal, bir adet üzerinde Osmanlı Tuğrası olduğu değerlendirilen mühür şeklinde materyal, bir adet üzerinde kabartma ve ibare bulunan kupa şeklinde materyal ile bir adet üzerinde haç işareti bulunan kupanın üst parçası olduğu değerlendirilen toplam 11 parça tarihi eser ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan Y.A. isimli şahıs hakkında 2863 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan adli işlem yapıldı” denildi.

Reklam
Reklam

KOM ekipleri tarafından Muş-Bingöl karayolu uygulama noktasında yapılan bir başka operasyonda ise, Muş’tan Bingöl istikametine gitmekte olan ve plakası açıklanmayan bir araçta yapılan aramalarda 9 kilo 267 gram toz esrar maddesi ele geçirildi. 6 kişinin gözaltına alındığı operasyonda polis sorgusunun ardından adli makamlara çıkartılan M.Z.A. isimli şahsın tutuklanarak Muş E Tipi Kapalı Cezaevi’ne konulduğu belirtilen açıklamada; “İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı kesintisiz mücadelemiz sürdürülecektir” denildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: