Muş'ta Yatırımcılarla Işbirliğine Gidilecek

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şihmus Sinecem, kentte gereken yatırımların yapılması için yatırımcılarla işbirliğine gideceklerini söyledi.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şihmus Sinecem, kentte gereken yatırımların yapılması için yatırımcılarla işbirliğine gideceklerini söyledi.

Sinecem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, valilikle sürekli koordineli bir şekilde çalıştıklarını, Muş'un kalkınmasına için her türlü fedakarlığa hazır olduklarını bildirdi.

Siyasetçi ve bürokratların da işbirliği içinde hareket etmelerinin Muş için büyük bir kazanım olacağını ifade eden Sinecem, küsmenin, darılmanın, menfaatin ve çatışmaların ekonomiye büyük zararlar verdiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

İşadamları ve sanayicilerin daha çok yatırım yapmaları için sürekli dış ülkelere gittiklerini belirten Sinecem, projelerle hareket ettiklerini ve bunu aynı şekilde sürdüreceklerini ifade etti.

Sinecem, ticaret ve sanayi odası üyelerini bilgilendirmek amacıyla, alanında uzman kişileri getirerek bilgilendirme yaptıklarını bildirdi.

Kentte kalifiyeli eleman sıkıntısını gidermekte kararlı olduklarını belirten Sinecem, yatırımcıların bu alanda yaşadığı sıkıntıyı ortadan kaldırmak için eğitim kapsamlı projeler hazırladıklarını kaydetti.

Sinecem, "Buradaki en büyük sıkıntımız vasıflı ve meslekte deneyimli eleman olmamasıdır. SODES 2010 programı kapsamında kabul gören projemiz sayesinde işsiz gençlerimiz hem meslek öğrendi hemde para kazanıyor"dedi.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nın ilk defa bu dönemde proje hazırlamaya başladıklarını ifade eden Sinecem, artık çağın gerektirdiği gibi davrandıklarını söyledi.

Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: