Muş'ta Yetenekli Çocuklar Keşfediliyor

Muş'ta geliştirilen "Menar Mental Aritmetik Eğitim Sistemi" ile yetenekli çocuklar keşfediliyor.

Muş'ta geliştirilen "Menar Mental Aritmetik Eğitim Sistemi" ile yetenekli çocuklar keşfediliyor.

Menar Mental Aritmetik Eğitim Kurumu Muş Temsilcisi Selma Yaşar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muş'ta öğretmenlik yaptığı dönemlerde çocuklarda inanılmaz beceri geliştiğini ve bunun üzerine bu işe girmeye karar verdiğini söyledi.

Doğu Anadolu bölgesinde, eğitimde geri kalan illerde bu eğitimin uygulanması gerektiğini ifade eden Yaşar, şöyle konuştu:

"Bu eğitim, çocukların atıl durumda olan zekasını ortayı çıkararak potansiyellerini daha iyi kullanmalarını sağlıyor. Geliştirilen bu sistemle hiç okula gitmeyen ve okuma yazması olmayan çocuklar dahi, İstiklal Marşı'nı okurken veya şarkı söylerken 2 ile 3 basamaklı sayılarla istediği işlemi yapabiliyor. Bu şekilde matematik korkulu rüya olmaktan çıkarak, çocuk oyuncağına dönüşüyor. Matematiğin eğlenceli hale gelmesi çocuklarda öz güveni artırıyor."

Reklam
Reklam

Menarın, 4-13 yaş arası normal çocuklar için tasarlanmış bir zeka geliştirme programı olduğunu anlatan Yaşar, yapılan bilimsel çalışmalarda menar eğitimi alan çocukların zekasında artış gözlemlendiğini kaydetti.

Yaşar, Menar Mental Aritmetik Eğitim Kurumunun, Türkiye'de 270 şubesinin bulunduğunu vurgulayarak, bu eğitimi özellikle geri kalmış doğu illerinde yaymayı amaçladıklarını dile getirdi.

Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: