Mustafa Balbay'ın ifadesi alınacak

Ergenekon soruşturması kapsamında daha önce gözaltına alınıp serbest bırakılan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi ve köşe yazarı Mustafa Balbay yeniden savcılığa çağrıldı.

Balbay'ın ek ifadesi alınmak üzere savcının istemiyle İstanbul'a getirildi. Mustafa Balbay hakkında herhangi bir gözaltı ve yakalama kararı bulunmadığı belirtildi. Balbay'ın avukatı Akın Atalay, Balbay'ın sabah saatlerinde alındığını yeniden ifadesine başvurma ihtiyacı doğdu için çağrıldığını söyledi. Olayın gözaltı olmadığını söyleyen Atalay, "Zorla alınmak yerine davet olsaydı da giderdik" dedi.

Reklam
Reklam

KRİPTO VE BELGE DEŞİFRELERİ SORULACAK

Gazeteci Mustafa Balbay ve Neriman Aydın'ın kripto ve belgelerin deşifrelerin tamamlanması üzerine savcılığa çağrıldıkları bildirildi. Kripto ve belgelerin deşifresi ile ortaya çıkan yeni bilgi ve deliller doğrultusunda Balbay ve Aydın'ın ifadelerine başvurulacak.

Balbay, 1 Temmuz 2008'de Ergenekon Soruşturmasının 6. dalgası kapsamında Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, emekli Orgeneral Şener Eruygur, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile birlikte göz altına alınmış bir süre gözaltında sorgulandıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.

Balbay'la birlikte yazar Neriman Aydın'ın da ifadesi alınacak. "Toplumsal Haber" adlı haber sitesinin sahibi Neriman Aydın'ın da ek ifadesi için savcılığa çağrıldığı belirtildi. Neriman Aydın daha önce karargah evleri soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı.

Çok önemli başka isimlerin de ifade için savcılığa çağıralabileceği belirtiliyor.