Mustafa Boydak: Bizim sevdamız üretimdir

Kayseri Sanayi Odası tarafından, kurumlar vergisi, en fazla ihracat yapan, büyük sanayi kuruluşları listesinde yer...

Kayseri Sanayi Odası tarafından, kurumlar vergisi, en fazla ihracat yapan, büyük sanayi kuruluşları listesinde yer alan ve özel ödüller kategorisinde 75 sanayi kuruluşuna plaket verdi. İşadamları plaketlerini Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın elinden aldı. Gecede konuşan Mustafa Boydak, sanayicinin herşeye rağmen üretim yaptığını belirterek, "Bizim sevdamız üretimdir." dedi.
Kayseri Sanayi Odası’nın geleneksel hale getirdiği sanayi gecesi programında, başarılı sanayiciler unutulmadı. Hilton Otelde gerçekleştirilen geceye Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer dengiz ve çok sayıda işadamı katıldı. Kayseri sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, geleneksel hale getirdikleri gecede başarılı sanayicilere ödül verdiklerini anımsattı. Boydak, sanayicilerin, dünya genelinde yaşanan ekonomik krizlere rağmen Türkiye’de, Kayseri’de halen üretime devam ediyorsa bunun en büyük başarı olduğunu söyledi. Bu başarıdan dolayı da bütün sanayicilerin ödülü hak ettiklerini ifade etti. Boydak, "Kayseri, 35 milyon metrekare organize sanayi bölgeleriyle, 7.5 milyon metrekare serbest bölgenin yanı sıra turizm ve diğer sektörlerde yatırımcının fedakarlık yaptıklarını biliyoruz. Biz her şeye rağmen üretiyoruz. Bizim sevdamız üretimdir. Türkiye’mizin gelişmesi için, kalkınması için ve rakipleriyle mücadele etmesinde hükümetimize teşekkür ediyoruz." dedi.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, dünyada ve Türkiye’de üretimle ilgili yeni modellerin ortaya çıktığını ve bu bölgelerle ilgili çalışmalar yapıldığını anımsattı. Hisarcıklıoğlu, yeni kalkınma modelleri için kafa yorulması gerektiğini anlatarak, “Özel ekonomi modeli çalışmaları var. Bu birçok organize sanayi bölgesini, bütün imkanlarıyla içerisine alan daha geniş alanlardır. Artık organize sanayi bölgelerinin dışına çıkarak, üretim, hizmet, turizm, otel, konut, okul, üniversite, havaalanı, demiryolu, karayolu, lojistik üstün bulunduğu ve en büyük organize sanayi bölgesinin en az 10 misli büyüklüğündeki bölgelerdir. Buna biran önce geçmeliyiz." şeklinde konuştu.
Suzan Sabancı Dinçer, bankacılık sektörü ile ilgili bilgiler verdiği konuşmasında, dünyada bankacılık sektörünün ülkelere büyük yük olurken Türkiye’de bunun olmadığı ve bankaların vergi verdiğini anımsattı.
Bakan Taner Yıldız, konuşmasında sanayicilere çağrıda bulunarak, sektörleri dışında yatırım yapmak isteyenlere tavsiyede bulundu. Yıldız, sanayicinin birikimini sektörü dışında yenilenebilir enerji kaynakları ile madencilik sektöründe değerlendirmelerini istedi.
Bakan Hayati Yazıcı, dünyada yaşanan küresel ekonomik krizle birlikte birçok gelişmiş ülkelerin ekonomik bunalım yaşadığını dile getirdi. Türkiye’de ise krizin fırsata çevrildiğini ifade ederek, “Burada özel sektörde işadamlarımızın her şeye rağmen üretim yapmaları önemliydi. Biz hükümet olarak onların önündeki engelleri kaldırdık. Onlar üretim yaptı. Onların bu gayretleri ve üretimi herkese sinerji oluyor” şeklinde konuştu.
Ödül töreninde ise, geçen yıl kurumlar vergisinde ilk 15 sırada yer alan firma sahiplerine plaket verildi. Boytaş Mobilya kurumlar vergisinde birinci sırada yer almıştı. İstanbul Sanayi Odası’nın anketine göre ilk 500 sanayi kuruluşu içerisinde yer alan 13 firma ödüllendirildi. Firma sıralamasında 69’uncu olan HES Hacılar Elektrik Kayseri sıralamasında birinci olmuştu. İstanbul Sanayi Odası tarafından ikinci 500 büyük firma arasında yer alan 22 firma sahibine de başarılarından dolayı plaket verildi.
2010 yılı ihracat sıralamasında ilk 15 firmada ödüllendirildi. Firmalardan Boydak Dış Ticaret ilk sırada yer aldı. Özel ödüllerde de Melikgazi Belediye Başkanı ve Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Teleştemur ile birlikte toplam 10 kişiye ödül verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz