Mustafa Kamalak: Yeni anayasada ucu açık kavramlara yer verilmemeli

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, laiklik kavramının duruma, kişiye, ortama göre uygulamalarının ortaya...

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, laiklik kavramının duruma, kişiye, ortama göre uygulamalarının ortaya çıkması nedeniyle çok sayıda vatandaşın cezaevinde yattığını, siyasi partilerin kapatıldığını belirterek, "Ucu açık zamana ve mekana göre yorumlanabilecek kavramlara yer verilmemelidir." dedi.
Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) tarafından düzenlenen Milli Anayasa Şurası’nda konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, yeni anayasadan beklentilerini ve süreç ile ilgili değerlendirmede bulundu. Darbe ürünü, vesayet anayasasından kurtulunması gerektiğini vurgulayan Kamalak, mevcut anayasanın 17 kez yapılan değişiklikle 100’den fazla maddesinin değiştiğini ifade etti. Değişiklikler nedeniyle maddeler arası bağlantının koptuğunu ifade eden Kamalak, "Cebellut, dayatmacı zihniyetini olduğu gibi muhafaza ediyor. 17 defa estetik ameliyat geçirmesi gibidir. Estetik ameliyatla ruh değişmez, anayasa değişmelidir." diye konuştu.
Yeni anayasa sürecinde topluma çok büyük beklenti pompalandığını anlatan Kamalak, "Yeni anayasada terör önlenecek, işsizlik çözülecek cari açık bitecek mi? Toplumun bütün sorunları bitecek gibi hava pompalanıyor. Bu yanlıştır." eleştirisinde bulundu.
Anayasanın 3 temel üzerine kurulması gerektiğine değinen Kamalak, bunların 'demokratik, adil ve özgürlükçü' olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz