Mustafa Keser: Avustralya'daki gurbetçilerle kucaklaşacağım

Türk halk müziğinin güçlü sesi Mustafa Keser, Avustralya’da Şubat ayının başında vereceği konserde “gurbetçilerle kucaklaşacağını”...

Türk halk müziğinin güçlü sesi Mustafa Keser, Avustralya’da Şubat ayının başında vereceği konserde “gurbetçilerle kucaklaşacağını” söyledi.

Avustralya’ya vereceği ilk konser öncesinde Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Türk halk müziğinin güçlü sesi Mustafa Keser, Avustralyalı gurbetçilerinin tahmininden daha çok coşkulu bir konser vereceğini söyledi. Ünlü sanatçı Avustralya’nın Melbourne şehrinde düzenlenecek 3. Anadolu Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 4-5 Şubat günleri arasında bir konser verecek.

Reklam
Reklam

GURBETÇİLERLE KUCAKLAŞACAĞIM

Avustralya kıtasına ilk defa gideceğini ve yanına ailesini de alacağını söyleyen Keser, “Oradaki gurbetçilerimiz karşısına daha canlı ve hareketli bir performansla çıkmaya çalışacağım. Ama gurbetteki konserlere hep ayrı bir havada geçiyor. Repertuarımdan seslendireceğim parçalarla oradaki sevenlerimizi kimi zaman hüzünlendireceğiz, kimi zaman da coşturacağız. Oradaki vatandaşlarımızla buluşacak ve kucaklaşacak olmanın heyecanı içerisindeyim.” dedi.

Sahnede bir kez daha Avustralya’daki vatandaşlar için mendil sallayacağını dile getiren Keser imkânlar ölçüsünde festivale geleceklere coşkulu bir konser vermeye çalışacaklarını kaydetti.

Avustralya’daki gurbetçilere konser öncesi selam ve sevgilerini de sunan Keser, konser sırasında gelecek istek parçalarına da cevap vermeye çalışacağını sözlerine ekledi.

FESTİVAL ALTI GÜN SÜRECEK

Türkiye’nin dışında yapılmış en büyük kültürel program olma özelliğini taşıyan Anadolu Kültür ve Sanat Festivali, görkemli bir törenle açılacak ve altı gün devam edecek. Samanyolu televizyonun program yapımcılarından Murat Yeni’nin sunacağı festival ünlü ses sanatçısı Keser’in 4 ve 5 Şubat günleri arasında vereceği konserler daha da renklenecek.

Reklam
Reklam

Organizasyon Koordinatörü Zakir Yıldırım, festivali Avustralya’da ciddi bir marka haline getirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Çok sayıda kişinin iştirak etmesinin beklendiği festival kapsamında kurulacak çadırlar, 9 Şubat’a kadar açık kalacak.

İstanbul Kültür Merkezi ve Melbourne Genç İşadamları Derneği, tarafından organize edilen Anadolu Kültür ve Sanat Festivali alanında adeta mini bir Türkiye sergilenecek.

Festivalin bir diğer sürpriz konuğu ise Bursa’dan gelecek Kılıç Kalkan ekibi olacak. Avustralya’da ilk defa gösteri yapacak olan guruba Avustralyalıların büyük bir ilgi göstermesi bekleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz