Mustafa Kırımoğlu’nun Hayatı Belgesel Oldu

TRT tarafından hazırlanan 'Kırımoğlu: Bir Halkın Mücadelesi' belgeselinin galası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)...

TRT tarafından hazırlanan 'Kırımoğlu: Bir Halkın Mücadelesi' belgeselinin galası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) konferans salonunda yapıldı. Yönetmenliğini Neşe Sarısoy Karatay’ın yaptığı belgesel, 15 yıldan fazla Sovyet Rusya hapishanelerinde kalan Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı ve insan hakları savunucusu Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun hayatını anlatıyor.

Galaya Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da katıldı. Burada bir konuşma yapan Arınç, “Lise yıllarımızdan üniversite çağlarımızdan Kırımoğlu’nu çok iyi hatırlıyor onun haklı mücadelesini her zaman gözyaşları ile takip ediyorduk. Bir halkın hayatta kalma mücadelesini verenlere karşı bir vefa borcumuz vardı. Kırım'da bu mücadeleyi veren binlerce insanın haklı davalarını bugünlere yaşadığının bir işareti olsun eser, bütün dünyaya yayınlansın istedik. Kırımoğlu'nun yüzünü görmesek de bizim için milli bir kahramandı. Yıllar sonra bu mücadele sonrası başarı kazandılar. O zor yıllar bugün artık kendini bir meclisle temsil eden bir halkı ve milleti dimdik ayakta tutuyor. Silah kullanmadan bir haklı davayı, müspet bir hareketi sonucuna ulaştırmak mümkündür. Bunu başaranlardan biri de Mustafa Kırımoğlu’dur” dedi.

Reklam
Reklam

Davalarını sürdürürken hiçbir zaman silah kullanmadıklarını belirten Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı ve Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, kendilerine karşı duranların da asla kanlarını akıtmadıklarını ifade etti. Kırımoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “1998 yılında BM tarafından Kırım Tatar Milli Meclisi’ne insan hakları mücadelesinden dolayı ödül verilmişti. Dünyada maalesef milli problemler var. Yalnız Kırım Tatar Milli hareketi başlangıcından beri hiç kan dökmedi, bütün hareketini demokratik usullere göre yürüttü ve önemli neticelere ulaştı. Kırım Tatar Milli hareketi tüm dünyaya örnek olacaktır. Bu hareketin bir gün belgesel olacağı aklımızda yoktu. Bizim amacımız insanı borcumuzu yerimize getirmekti. En büyük hayalimiz evimizde ölmekti. Evde insanca toprakta ölmekti. Allah’a şükürler olsun bu günlere ulaştık” diye konuştu.

Gala gecesine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, TOBB Başkanı Rifat Hısarcıklıoğlu, Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı ve Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Ukrayna Büyükelçisi Sergiy Konsunskyı ve birçok vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: