Mustafa Koç'un halefi Ömer Koç oldu, Ömer Koç kimdir?

Mustafa Koç'un beklenmedik vefatının ardından Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç oldu. Peki yeni Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç kimdir? İşte Ömer Koç hakkında bilinmeyenler!

Mustafa Koç'un ani vefatı ardından boşalan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine atanacak isim merak konusu olmuş, gözler Ali Koç ve Ömer Koç'a çevrilmişti. KAP üzerinden yapılan açıklamayla Koç Holding Yönetim Kurulu başkanı duyuruldu. KAP’a yapılan açıklamada, Koç Holding ilk genel kurul toplantısına kadar yönetim kurulu başkanlığı görevine Ömer Koç’un, yönetim kurulu başkan vekilliği görevine ise Ali Koç’un seçildiği belirtildi. Yapılan açıklamada; "Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından, yapılacak ilk genel kurul toplantısına kadar Yönetim Kurulu Başkanlığına Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sn. Mehmet Ömer Koç'un, boşalan Başkan Vekilliğine ise Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Yıldırım Ali Koç'un seçilmesine karar verilmiştir." denildi. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'na atanan Ömer Koç'tan ilk açıklama gecikmedi.

Reklam
Reklam

ÖMER KOÇ'TAN İLK AÇIKLAMA

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, yaptığı açıklamada Türkiye'nin ekonomik ve sosyal kalkınmasında bu denli önemli bir paya sahip olan ve uluslararası arenada Türkiye'yi başarıyla temsil eden bir topluluğun ve ailenin mensubu olmaktan onur duyduğunu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti; "Sevgili ağabeyim ve yönetim kurulu başkanımız Mustafa V. Koç'u çok erken ve zamansız kaybetmenin derin acısını içimizde taşırken, kendisini bir kez daha rahmetle anıyorum. Bizlere emanet ettiği bayrağı daha da ileriye taşımayı hem bir sorumluluk hem de bir görev olarak görüyorum. Önümüzdeki dönemde de Koç Topluluğu olarak, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olmayı sürdürürken, küresel arenada ülkemizi yeni başarı hikayeleri ile buluşturacağımıza yürekten inanıyorum" ifadelerini kullandı.

ÖMER KOÇ KİMDİR?

Mustafa Koç’un kardeşi, Ali Koç’un da ağabeyi olan Ömer Mehmet Koç, 1962 Ankara doğumludur. Hayatı başarılarla dolu olan olan Ömer Koç, tarih sevgisi nedeniyle Columbia Universitesi'nde Yunan Tarihi'ni okudu. Ardından yine Columbia Universitesi, İşletme Fakültesi'nde yüksek lisans yaptı. 2008 yılından bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevini yürütmekte olan Ömer Koç, İş yaşamına 1985 yılında İsviçre’deki Kofisa Trading Company’de satış elemanı olarak başladı. Ardından 1989’da New York merkezli Ramerica Int. Inc.’de satış elemanı olarak görev yapan Ömer Koç, 1991-2004 yılları arasında Gazal AŞ'de müdürlük, Koç Holding'de finansman koordinatörlüğü, enerji grubu başkan yardımcılığı ve enerji grubu başkanlığı görevlerinde bulundu. 2006 yılında Tüpraş Yönetim Kurulu Üyesi olan Ömer Koç, 2008 yılından bu yana da şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütüyor. Tüpraş'ın Akdeniz’in en rekabetçi rafineri şirketi olması yolunda, üretim kapasitesi artışı, enerji verimliliği, Ar-Ge gibi birçok konuda atılımlar gerçekleştiren Ömer Koç, "Fuel Oil Dönüşüm Tesisi" projesine liderlik yaptı. Bir ülkenin gelişimi için sadece ekonominin yeterli olmadığını her fırsatta vurgulayan Ömer Koç, ayrıca Vehbi Koç Vakfı’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. 2015 yılı itibarıyla Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı'nı üstlenen başarılı iş adamı, 2007 yılından bu yana Türk Eğitim Vakfı'nın (TEV) Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı da yürütmektedir. Koç Ailesi'nin bugüne kadar kameralardan en uzak kalan ismi olan Ömer Koç, sanata düşkünlüğü ve müthiş Osmanlı koleksiyonu ile biliniyor. Fotoğraflar, tablolar, imzalar ve haritalar da toplayan Ömer Koç'un en önemli koleksiyonu ise Osmanlı dönemi üzerine.

Reklam
Reklam