Mustafa Sarıgül CHP grup toplantısında

İstanbul (AA)- Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Büyükşehir Belediyesi'ne gelerek Meclis toplantısı öncesinde CHP Grup toplantısına katıldı.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu'nca partiden ihraç edilen, ancak Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesi kararıyla yeniden CHP'ye dönen Sarıgül, yaklaşık bir yıl aradan sonra bugün Büyükşehir Belediyesi'ne gelerek partisinin grup toplantısına iştirak etti.

Toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklama yapan Sarıgül, bundan sonra her ay en az bir gün meclis çalışmalarına katılacağını anlatarak, "Ben CHP mektebinin bir talebesiyim. Bu binalarda 1974'ten beri büyük mücadele veriyoruz. Bu binaları almak, İstanbul'u yönetmek için" dedi.

Reklam
Reklam

"Türkiye'nin her tarafında 'gölge il ve ilçe başkanlarını' belirlediklerini" ifade eden Sarıgül, şunları kaydetti: "Yarışı bırakmadık. Çalışmalarımız sürüyor. Yarın milletvekili
arkadaşlarımızın Konya'da toplantısı var. Elazığ ve Malatya'da da toplantılar oldu. Önümüzdeki günlerde Trakya'da toplantıları olacak. Bunlar normal. Bu, parti içinde bir yarıştır. Bu yarış devam edecek. Benim arzum, bu yarışın demokratik olması." "Bugüne kadar Meclis toplantılarına katılmamasına" yönelik sorulara "zaman olmadı" yanıtını veren Sarıgül, "Grup toplantısında bir tepki bekliyor musunuz?" sorusu üzerine de, "Niye tepki olsun. Kendi grubumuz, kendi evimiz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'ne, kendisiyle birlikte mahkeme kararıyla CHP'ye dönen Beyoğlu'ndan Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Engin Baba ve halen disiplinde olduğu gerekçesiyle grup toplantısına katılmayan Maltepe'den Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Zeki Çakır ile gelen Sarıgül, önce CHP grup odasına girdi.

Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, daha sonra yapılan CHP Grup toplantısının ardından Meclis toplantısına katılmadan Büyükşehir Belediyesi'nden ayrıldı.

Reklam
Reklam