Mustafa Sungur Toprağa Verildi

Bediüzzaman Said Nursi’nin talebelerinden Mustafa Sungur son yolculuğuna binlerce kişinin duaları eşliğinde uğurlandı. Sungur’un Fatih...

Bediüzzaman Said Nursi’nin talebelerinden Mustafa Sungur son yolculuğuna binlerce kişinin duaları eşliğinde uğurlandı. Sungur’un Fatih Camii’ndeki cenaze namazına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra çok sayıda seveni katıldı. Cenaze namazının ardından Sungur, Eyüp Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Bediüzzaman’ın Said Nursi’nin ‘Nur Kahramanı’ olarak tanımladığı Mustafa Sungur (83) tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Mustafa Sungur için Fatih Camii’nde ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın, Samanyolu Yayın Grubu Genel Müdürü Hidayet Karaca, Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici, Zaman Gazetesi Yazarı Abdullah Aymaz, Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Naci Tosun, Sema Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özcan, ilahiyatçı yazar Mehmet Ali Şengül, ilahiyatçı yazar Prof. Dr. Suat Yıldırım, Darülaceze Genel Müdürü Nevzat Bayhan ile Bediüzzaman'ın talebelerinden Mehmet Fırıncı, Hüsnü Bayram, Abdülkadir Badıllı ve Abdullah Yeğin gibi çok sayıda isim katıldı.

Reklam
Reklam

Fatih Camii’nin avlusu gerek yurt içinden gerekse yurt dışından gelen talebelerle doldu taştı. Cenaze namazı öncesi Sungur’un talebeleri ve sevenleri Fatih Camii avlusunu tıklım tıklım doldurdu. İkindi namazı öncesi Fatih Camii’nde Mustafa Sungur için ‘sala’ okundu. Talebeleri ve yakınları Sungur’un tabutu başında sürekli Kur’an-ı Kerim ve dua okudu. Sungur’un cenaze namazını ise Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı.

Namazının ardından omuzlara alınan Mustafa Sungur’un cenazesi cenaze aracına götürüldü. Başbakan Erdoğan da tabuta omuz verenler arasında yer aldı. Başbakan Erdoğan, Mustafa Sungur’un yakınlarına taziyede bulundu. Sungur’un cenazesi daha sonra Eyüp Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz