Mustafa Y. Özbilgin'in durumu ağır

ANKARA (İHA) - Hacettepe Üniversitesi Hastanesi Genel Direktörü Prof. Dr. Uğur Erdener, bugün Danıştay'da meydana gelen silahlı saldırıda yaralanan 2. Daire Başkanı Mustafa Birden ile diğer 3 yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığını belirterek, Mustafa Yücel Özbilgin'in durumunun ise ciddi olduğunu ifade etti.

Hacettepe Üniversitesi Acil Servisi önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdener, ilk olarak hastaneye 4 yaralının getirildiğini ve bunlara hemen müdahale edildiğini belirterek, daha sonra başka bir hastaneden 1 yaralının daha kendilerine ulaştığını kaydetti. Daire Başkanı Mustafa Birden'in mide ve dalağından yaralanması sebebiyle ameliyata alındığını ifade eden Erdener, "Kendisinin durumu çok ciddiyet arz etmiyor" dedi. Erdener, diğer yaralı Mustafa Yücel Özbilgen'in ise başından yaralandığını ve bizzat rektör tarafından ameliyat edildiğini belirterek, hayati tehlikesinin sürdüğünü söyledi. Diğer yaralılar Ayla Gönenç ve Ahmet Çobanoğlu'nun ise ameliyata alınacağını bildiren Erdener, bu yaralıların da hayati tehlikesinin bulunmadığını kaydetti. Erdener, Aysel Özdemir'in el bileğinden, Ahmet Çobanoğlu'nun ise damağından yaralandığını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Bu arada Danıştay'daki saldırıda yaralananların kaldığı Hacettepe Üniversitesi Acil Servisi ziyaretçi akınına uğruyor. Olayda yaralananların yakınları dışarıda büyük bir heyecanla beklerken, Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek de acil servise geldi. Çiçek, gazetecilere açıklama yapmadan içeri girdi.