Mustafakemalpaşa’da Sahipsiz Hayvanlara Yeni Bir Yuva

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, yurtiçi ve yurtdışındaki yerel...

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, yurtiçi ve yurtdışındaki yerel yönetimlere örnek olmaya devam ediyor. Mustafakemalpaşa Belediyesi de tesisi örnek alarak ilçede bir hayvan barınağı kurdu.

Mustafakemalpaşa Belediyesi, bir yıllık bir çalışmanın ardından ilçeye hayvan barınağı kazandırdı. 2011 yılının Mart ayında Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nü ziyaret ederek merkez ve çalışmalar hakkında bilgi alan Mustafakemalpaşa Belediyesi yetkilileri, tesisin küçük bir uygulamasını kendi ilçelerinde gerçekleştirmek için harekete geçti. Osmangazi Belediyesi’nin desteği ile 1 yılda altyapısını oluşturdu.

Reklam
Reklam

Mustafakemalpaşa Belediyesi Veteriner Hekimi Yılmaz Başer, teknik eğitim için 20 günlüğüne Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ne görevlendirildi.

Burada uygulamalı eğitimlere katılan Başer, şunları dile getirdi: "Bir yıldır sürdürdüğümüz çalışmaların sonucunda altyapısını oluşturduğumuz hayvan barınağımız hizmet vermeye başladı. Osmangazi Belediyesi Veteriner İşledi Müdürlüğü’nün büyük desteğini aldık ve almaya devam ediyoruz. Türkiye’nin alanında en önemli tesisi olan Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ni kendimize örnek aldık ve onun küçük bir modelini uyguluyoruz. Bu anlamda Osmangazi Belediyesi’nin desteğini görmeye devam ediyoruz. Kendilerine teşekkür ediyorum.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: