Mustafakemalpaşa'yı dolu vurdu

BURSA (İHA) - Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'ne dolu yağarken, ekili arazilerde 4 trilyon liraya yakın zarar meydana geldi.

Bugün saat 17.00 sıralarında Mustafakemalpaşa ve çevresinde 20 dakika süren yağmurun ardından yağan dolu, çiftçinin tarladaki mahsulünü telef etti. Yeşilova Beldesi'nde yaklaşık 1500 dönümlük arazi doludan zarar gördü. Çiftçilerin bu sene büyük ümit bağladıkları ve Penguen fabrikasına vermeyi taahhüt ettikleri Kaliforniya biberi ile sivri, çarli ve dolmalık biberler dolu sebebiyle delik deşik oldu. Ayrıca bölgedeki elma bahçeleri de doludan büyük zarar gördü.

Reklam
Reklam

Mahsulleri telef olan çiftçiler, "Tek kelime ile bittik" diye feryat etti. Salih Çiğdem adlı çiftçi, "Önümüzdeki yıl Kaliforniya biberini ekmeyi ve herkese ektirmeyi planlıyorduk. Piyasada alıcı bulamayan malımız 20 dakikalık dolu yağması ile telef oldu. Hükümet yetkilileri gelerek halimizi görsün. Umudumuz biber ve meyve idi. O da bitti. Bu yıl hiç bir çiftçi 1 lira borç ödeyemez. Yetkililer bu duruma çare bulmak zorunda" dedi.

Her türlü sebze ve meyvenin yetiştirildiği 30 bin dönümlük Yeşilova arazisinde, dolunun sebebiyet verdiği toplam zararın 4 trilyon lira civarında olduğu tahmin ediliyor.