Muş'taki Arıcılar Sıcak Bölgelere Göç Etmeye Başladı

Muş Ovası ve çevresindeki dağlarda konaklayan arıcılar, havaların soğumasıyla sıcak bölgelere göç etmeye başladı.

Muş Ovası ve çevresindeki dağlarda konaklayan arıcılar, havaların soğumasıyla sıcak bölgelere göç etmeye başladı.

Kış mevsimi boyunca Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde konaklayacaklarını belirten arıcılar, önümüzdeki yıl mayıs ve haziran ayında tekrar Muş Ovası ve çevresindeki yaylalara döneceklerini ifade etti.

Arıcılardan Ertuğrul Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mayıs ayında Ordu'dan gelerek Muş'un Kozma dağında yaklaşık 5 ay boyunca konakladığını söyledi.

Havanın soğumasından dolayı, arılarını alarak Akdeniz bölgesine gideceğini vurgulayan Öztürk, "Geçimimi arıcılıkla sağlıyorum. Yaz mevsimi boyunca Muş'ta konakladım. Kış mevsiminin yaklaşmasından dolayı arılarımı alarak Akdeniz bölgesine veya daha ılıman iklime sahip başka bölgelere gidiyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şükrü Kılıçoğlu ise bu yıl 180 arıcının Muş kırsalında konaklamak amacıyla kuruma kayıt yaptırdığını bildirerek, "İlkbahar mevsiminde bölgemize gelen arıcılar, sonbahar mevsimiyle sıcak illere gitmeye başladı. Arıcılar müdürlüğümüzden izin belgesi alarak sıcak bölgelere gidiyor" diye konuştu.

Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: