Muş'taki Çatışma

Muş'un Hasköy ilçesi kırsalında güvenlik güçlerine teröristlerce açılan ateş sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Mehmet Çapar'ın (37) cenazesi, memleketi

Muş'un Hasköy ilçesi kırsalında güvenlik güçlerine teröristlerce açılan ateş sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Mehmet Çapar'ın (37) cenazesi, memleketi Osmaniye'de toprağa verildi.

Adana'dan Tehçi köyündeki baba evine getirilen şehidin cenazesi, burada yakınlarından "helallik" alınmasının ardından Tehçi Merkez Camisi'ne getirildi.

Şehidin eşi Zübeyde ve annesi Cennet Çapar ile bazı yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Zübeyde Çapar, eşinin tabutuna sarılarak "Hakkını helal et" dedi.

Reklam
Reklam

Şehidin ağabeyi Emekli Uzman Çavuş İbrahim Çapar ise "Ordu sağ olsun. Ağam benim yapamadığımı sen yaptın. Bayrağına kurbanım kardeşim" diyerek duygularını dile getirdi.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah da, şehidin oğlu Ali Deniz (13) ile şehidin babası Ali Çapar ve kardeşlerine baş sağlığı diledi.

Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından Osmaniye Müftüsü Ramazan Çortul, cenaze namazını kıldırdı. Namazın ardından şehidin naaşı askeri törenle götürüldüğü köy mezarlığına defnedildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra, AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Suat Önal ve Durdu Mehmet Kastal, MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhabir: Tuğba Temir / Mutlu Bozdağ

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: