Muş’taki izinsiz nevruz kutlamasında 3 kişi tutuklandı

Muş’un Bulanık ve Malazgirt ilçelerinde izinsiz nevruz kutlaması yapmak isteyen göstericilere polis müdahale etti. Malazgirt’te...

Muş’un Bulanık ve Malazgirt ilçelerinde izinsiz nevruz kutlaması yapmak isteyen göstericilere polis müdahale etti. Malazgirt’te gözaltına alınan 17 kişiden 3'ü tutuklandı. Bulanık’ta ise gözaltına alınan 6 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bulanık ve Malazgirt'te kaymakamlık ve polisim tüm uyarılarına rağmen izinsiz kutlama yapmaya devam eden göstericilere polis müdahale etti. Grupta yer alan göstericiler, polise havai fişek ve taş attı. Polis de grubu biber gazıyla dağıtmaya çalıştı.

Reklam
Reklam

Olaylarda Malazgirt'te 17, Bulanık'ta ise 6 olmak üzere toplam 23 kişi gözaltına alındı. Polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 23 kişiden 20'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Cumhuriyet savcısına ifade veren 3 kişi ise molotof hazırlama, örgüte yardım ve yataklıktan tutuklandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: