Muş'tan, İstanbul'a Et Gönderilecek

Belediye Başkanı Necmettin Dede, bir girişimcinin belediye ait mezbahanede hayvan keseceğini ve etleri İstanbul'a götüreceğini söyledi.

Belediye Başkanı Necmettin Dede, bir girişimcinin belediye ait mezbahanede hayvan keseceğini ve etleri İstanbul'a götüreceğini söyledi.

Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, girişimcinin dilekçeyle belediyeye müracaatta bulunduğunu bildirdi.

Mezbahanenin kiralanması konusunu belediye meclisinde görüştüklerini ve meclis üyelerinden yetki istediğini ifade eden Dede, şöyle konuştu:

"Mezbahanenin kiraya verilmesi halinde, girişimci burada hayvan keserek, etleri İstanbul'a götürecek. Bu girişimcimizin talebini meclis üyelerine aktardım ve mezbahaneyi kiraya vermek için üyelerden yetki istedim. Oy çokluğuyla bana yetki verildi. İsminin açıklanmasını istemeyen girişimci Bitlis ve Bingöl'de de araştırma yapmış. Ancak tercihi Muş'tan yana. Eğer burayı kiralayamazsa, Bitlis ve Bingöl'e yönelecek."

Reklam
Reklam

Mezbahanın aylık gelir ve giderinde dengesizlik olduğunu belirten Dede, mezbahanenin 9 kadrolu ve 9 taşeron işçisine ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

Elektrik ve et taşıma aracının yakıt gideriyle mezbahanenin aylık giderinin 50 bin lirayı geçtiğini de belirten Dede, "Girişimci mezbahayı kiralamak istiyor. Kurum olarak mezbahaneyi şahsa özel kiraya veremeyiz. Ancak meclis yetki verirse, mezbahane için ihale yapacağız. Bu girişimciyi de davet edeceğiz" dedi.

Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: