Muş'tan Kurbanlık Sevkıyatı Başladı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, Muş'ta kurbanlık hayvan sevkıyatı hız kazandı.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, Muş'ta kurbanlık hayvan sevkıyatı hız kazandı.

İstanbul'a 10 Ekim itibariyle kurbanlık girişlerinin başlayacak olmasından dolayı, Muş'taki kurbanlık hayvanlar İstanbul'un çeşitli semtlerine götürülecek.

Korkut ilçesine bağlı İçboğaz köyünde 7 aydan beri besi yapılan kurbanlıklar, İstanbul'da satışa sunulmak üzere kamyonlara yüklenmeye başlandı.

Besici Mahmut Arat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yetiştiricinin bin bir umutla beslediği hayvanların İstanbul'da uygun fiyata satılmasını temenni ettiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Arat, hayvanların 1 ton ile 1,5 ton arasında değişen kiloya sahip olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Küçük çapta hayvancılık yapanlar olarak, kurbanlık piyasasından umutluyuz. İnşallah hayvanlarımız satılır da kara borsaya düşmez. 7 aydan beri beslediğimiz hayvanları, yarın İstanbul'a girişler serbest olmaya başladığı için bugün tıra yükleyip yola çıkacağız. Devletimizin de biz besicilere destek olmasını bekliyoruz."

Emrah Elitaş ise, hayvanlarını İstanbul'a götürmek üzere araçlara yüklediklerini ve perşembe günü İstanbul'da olacaklarını ifade etti.

Elitaş, "Bayrama sayılı günler kaldı. İnşallah bu süre içerisinde hayvanlarımızın hepsini satarız" dedi.

İçboğaz köyünden İstanbul'a yaklaşık 8 kamyon kurbanlık gideceği de öğrenildi.

Muhabir: Sabri Yıldırım

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: