Müsteşar Acar: SGK'da Reform Yapmasaydık, Büyük Sıkıntılar Yaşanacaktı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) başkanı olduğu dönemde...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) başkanı olduğu dönemde Sosyal Güvenlik Reformu’nun yapılmaması halinde Türkiye’nin yakın gelecekte büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalabileceğini söyledi. Gerçekleştirdikleri stratejik planlar sayesinde kurumu ayağa kaldırdıklarını söyleyen Acar, plan, program ve disiplinli çalışmanın başarıyı getirdiğini kaydetti.

Canik Başarı Üniversitesi’nde başarının yollarına ilişkin öğrencilere konferans veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar, 3.5 yıllık görev süresince SGK'da başarılı olduğunu belirtti. 2008 yılında tarihi bir reform gerçekleştirilerek Türkiye’nin en ağır sorumluluğunun omuzlarına yüklendiğini ifade eden Müsteşar Acar, ilk yaptıkları işin stratejik plan hazırlamak olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Göreve getirildiği ilk günlerde ekibiyle birlikte gece uykusuz kalarak stratejik planlarının ne olması gerektiğine karar verdiklerini hatırlatan Müsteşar Acar, "Ülkede sürdürülemez bir sosyal güvenlik sistemi vardı. Göreve getirildikten sonra ülkenin sosyal güvenlikteki kaderini değiştirmeye karar verdik. Stratejik planlarımızı ortaya koyduk ve başarılı olduk. Biz o planları oluşturamasaydık, bu kurumu ayağa kaldıramazdık. Ayrıca programı ve disiplinli çalışma yapmasaydık, başarılar elde edilemezdik.” dedi.

Sosyal Güvenlik Reformu’nun önemli bir başarı olduğunun altını çizen Acar, “Sosyal Güvenlik Reformu yapılmamış olsaydı, Türkiye önümüzdeki 5-10 yılda çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalacaktı. Bugün geldiğimiz noktada 3.5 yıl içinde istatistik olarak ölçülebilir parametrelere baktığımızda prim giderlerinin gelirleri karşılama oranı yüzde 52’den yüzde 61’lere çıkmış. 3.5 milyon aktif sigortalı sayısında artış olmuş. GSMH içindeki sosyal güvenlik açıkları yüzde 3’lerden yüzde 1.5’lara inmiş. Bütün bunlar stratejik planın ne kadar önemli olduğunu göstermektedir.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Üniversite öğrencilere kendilerine ait stratejik planları bulunması tavsiyesinde bulunan Müsteşar Acar, “Her şeyi hızlı bir şekilde değiştiği bir dünyada yaşıyoruz. Bunu çok iyi algılamalıyız. Değişimi ve dönüşümü kendimize de uygulamalıyız. Tüm kesimler kendi alanlarında pedalı hızlı çeviremezse başarılı olamaz. Evde oturmamalı, çalışmalıyız. İnsanlık ve ülkemiz, büyük hedefler ve hayaller için sizlerden çok şey bekliyor. Onun için geleceğe hazır olmak zorundayız.” ifadelerini kulandı.

Konferansa SGK Samsun İl Müdürü Selami Göz, İş-Kur İl Müdürü Hasan Kılıçarslan, Canik Başarı Üniversitesi Başkanı Prof. Dr. Yunus Bekdemir ile çok sayıda akademisyen de hazır bulundu. Konferansın sonunda Başarı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Karabacak, Müsteşar Fatih Acar’a plaket takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: