Müsteşar Bekos, Vali Düzgün'ü Ziyaret Etti

Avusturya Büyükelçiliği Dış Ticaret Müsteşarı Konstantin Bekos, Ordu Valisi Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti.

Avusturya Büyükelçiliği Dış Ticaret Müsteşarı Konstantin Bekos, Ordu Valisi Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti.

Vali Düzgün, yaptığı konuşmada, Bekos'un ziyaret amacının Avusturya ve Türkiye arasındaki ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi olduğunu söyledi.

Ordu'nun ticari potansiyeli hakkında Bekos ile görüşme yaptıklarını ifade eden Düzgün, şöyle konuştu:

"Bunun dışında Avusturya biliyorsunuz kayak merkezleri deyince akla gelen ülkelerin başında geliyor. Kendisi bizim Çambaşı'nda yaptığımız kayak merkezinden haberdar olmuş. Kendisi Çambaşı'na da giderek orada inceleme yapacak. Ülke olarak bu konudaki tecrübelerini bize aktararak katkıda bulunacaklar. Yine Avusturyalı arkeologlar ülkemizde önemli kazılar yapıyorlar. Ben kendisine Kurul Kalesi'nde devam eden kazı çalışması ile ilgili de bilgi verdim. Bu konuda da bize yardımcı olabileceklerini ifade ettiler."

Reklam
Reklam

Konstantin Bekos ise kayak yapmayı çok sevdiğini, bunun için Ordu'da bir kayak tesisinin yapılıyor olmasının ilgisini çektiğini dile getirdi.

Çambaşı kayak tesisi projesinin çok önemli ve enteresan olduğunu anlatan Bekos, "İşbirliği konusunda elimizden gelen desteği vermeye hazırız" dedi.

Vali Düzgün, ziyareti anısına Bekos'a içinde fındık bulunan hediye paketi verdi. Bekos da Vali Düzgün'e kitap hediye etti.

Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: