Musul Ticaret Odası: Gazianteplilerle Daha Fazla Ticaret Yapmak Istiyoruz

Irak'ın Musul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yousif Gaddawi, Türklerle, Gazianteplilerle daha fazla ticaret...

Irak'ın Musul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yousif
Gaddawi, Türklerle, Gazianteplilerle daha fazla ticaret yapmak istediklerini söyledi. Gaddawi, Musullu iş adamlarının Gaziantep’e özel bir ilgisi olduğunu dile getirdi.

Gaddawi ve beraberindeki iş adamı heyeti, Gaziantep Ticaret Odası (GTO)’nı ziyaret etti. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ile bir araya gelen Musul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yousif, Gaziantepli işadamları ile var olan ticari ilişkilerin geliştirilmesi için Başkan Aslan’dan destek istedi. Yousif Gaddawi, Musullu iş adamlarının Gaziantep’e özel bir ilgisi olduğunu ve var olan özellikle ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini kaydetti. Musul ve Gaziantepli iş adamları arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi noktasında GTO Başkanı Mehmet Aslan’dan desteğini önümüzdeki dönemde de sürdürmesini isteyen Gaddawi, “Türklerle, Gazianteplilerle daha fazla ticaret yapmak istiyoruz. Bu anlamda var olan ilişkilerimizi daha da geliştirmek istiyoruz. Her türlü ortak yatırım ve işbirliğine hazırız. Bizler kardeşiz ve kardeşlerimizle güven içerisinde ticaret yapıyoruz. Bu ilişkinin gelişerek devam etmesi en büyük temennimiz.” dedi.

Reklam
Reklam

GTO Başkanı Mehmet Aslan, Irak başta olmak üzere bölgedeki tüm komşu ülkelerle ilişkilerin geliştirilmesi için geçmişten bu yana yoğun bir çaba içerisinde olduklarını ifade etti. Musul’un Gaziantepliler için ayrı bir öneme sahip olduğunu dile getiren Başkan Aslan, “Irak ve Türkiye komşu ve kardeş iki ülke. Yıllardır süregelen iyi ilişkilerimiz var. Son dönemde yaşanan gelişmelerin, özellikle bazı siyasi söylem ve davranışların ilişkilerimizi bozmasına izin vermemeliyiz. Musul, Gaziantepliler için gerçekten ayrı bir öneme sahip. Özellikle Irak’a uygulanan ambargo döneminde Musul ile irtibat halindeydik ve ambargonun son bulması için birlikte hareket ettik. Biz dün olduğu gibi bugün de sosyal ve ekonomik ilişkilerin sürdürülmesi ve de geliştirilmesi taraftarıyız. Bunun için de ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.” diye konuştu.

Musul’da 1 Nisan 2013 tarihinde yapılacak Genel Ticaret Fuarı’na Gaziantepli firmaların katılımının sağlanması için GTO Başkanı Mehmet Aslan’dan destek isteyen Gaddawi, Gaziantep- Musul ve Gaziantep - Erbil direkt uçak seferlerin konulması için gösterdiği çabadan dolayı Başkan Aslan’a teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: