Muş'un Bulanık İlçesinde Evler Kar Suları Altına Kaldı

Muş’un Bulanık ilçesinde karların erimesiyle birlikte derelerin taşması sonucu bazı evler sular altında kaldı.Bulanık merkezden...

Muş’un Bulanık ilçesinde karların erimesiyle birlikte derelerin taşması sonucu bazı evler sular altında kaldı.

Bulanık merkezden geçen derenin taşmasıyla yerleşim alanlarını su bastı. Bahçelievler ve Zafer mahallesinde bazı ev, ahır ve samanlıkların suların altında kalırken, bazı vatandaşlar ise hayvanlarını tahliye etti. Bahçelievler Mahalle Muhtarı Hasan Temel, özelikle dere yatağına yakın birkaç evin, ahır ve samanlıkların etkilediğini ifade ederek, “Taşkın sonucunda mahallemizdeki birkaç ev samanlık ve ahır sular altında kalırken birçok evde tehlike altındadır. Bazı vatandaşlarımız evlerini boşaltarak komşularında kalıyor. Hayvanlara verilen samanlar büyük ölçüde zarar gördü. Her yıl ilkbahar aylarında dere yatağının taşımasıyla dere yakınında bulunan çok sayıda vatandaşın evi bu şekilde sular altında kalıyor” dedi.

Reklam
Reklam

Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez de gazetecilere yaptığı açıklamada, ilkbahar aylarında kar sularının erimesi sonucu taşkınlıkların meydana geldiğini, dere yatağında yapılan evlerin tehlike altında olduğunu söyledi. Ekiplerin incelemelerde bulunduğunu belirten Görükmez, “Mahallerde şuanda ekiplerimiz incelemeler yapıyor. Derenin taşması sonucu özelikle Bahçelievler ve Zafer mahallerinde bir sel tehlikesi mevcuttur. Buna dönük önlemlerimiz çalışmalarımız başladı. Bu önlemler arasında gerekirse vatandaşların tahliye edilmesi ve ardından vatandaşların mağduriyetini giderilmesi için gereken çalışmalarımıza devam ediyor” diye konuştu.

Bulanık Belediye Başkanı Ziya Akkaya ise, Bulanık Belediyesi'nin araç gereçleri ve personeliyle tüm gece boyunca vatandaşların sulardan etkilenmemesi için çalıştığını belirterek, vatandaşlardan sabırlı olmasını istedi. Zamanında dere ıslah çalışması için dere yatağında arsası bulunan vatandaşların kendilerine yardımcı olmadıklarını belirten Akaya, “Bildiğiniz gibi daha iki yıl önce dere ıslahı yapılacaktı. Ama dere yatağına yakın yerde arsası bulunan birkaç vatandaş bize yardımcı olmadığı için dere ıslah çalışması ertelendi. Ama netice itibarıyla her ilkbaharda yine kendileri sıkıntı yaşıyorlar ve bu sıkıntıyı bize de yaşatıyorlar. Gördüğünüz gibi tüm ekibimiz burada vatandaşın hizmetindedir. Vatandaşlarımızın zarara görmemesi için canla başla çalışıyorlar“ dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz