Mut, Zeytin Ve Zeytinyağına Marka Değeri Kazandırmak Istiyor

MERSİN (AA) - Mut Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Gürsel Aydın,  "Mut Zeytinine ve Zeytinyağına Dünya ve Türkiye Ticaretinde Marka Değeri Kazandırma"

Mut Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Gürsel Aydın, "Mut Zeytinine ve Zeytinyağına Dünya ve Türkiye Ticaretinde Marka Değeri Kazandırma" projesi başlattıklarını duyurdu. Aydın, Ticaret Odası Konferans salonunda düzenlenen basın toplantısında, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun bir süre önce ilçeyi ziyaretinde kendilerine ilçenin zeytin ve zeytinyağının Türkiye ve dünyaya tanıtılması gerektiğini belirtmesi üzerine çalışma başlattıklarını söyledi. Bu kapsamda "Mut Zeytinine ve Zeytinyağına Dünya ve Türkiye Ticaretinde Marka Değeri Kazandırma" projesi başlattıklarını belirten Aydın, bu projenin de Çukurova Kalkınma Ajansı'nın hibe desteği ile hayata geçirildiğini ifade etti. Aydın, projeyle, yurt içinde ve yurt dışında Mut zeytini ve zeytinyağının tanıtılacağını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Zeytin ve zeytinyağı çalıştay toplantısı yapılacak. Toplantıya Türkiye genelinden araştırma görevlileri, tüccar ve sanayiciler davet edilecek. Otobüsle firmalar 2 ay boyunca ülke genelinde gezerek Mut zeytin ve zeytinyağının tanıtımını yapacak. Ayrıca bu gezde firmalar ürün satışı yapabilecek. Ankara’daki yabancı ülke büyükelçiliklerine ve yurt dışındaki ticari ataşelerimize zeytin ve zeytinyağı ile ilgili tanıtıcı broşürler gönderilecek. Zeytin ve zeytinyağını ve ilçeyi tanıtan 15 saniyelik bir tanıtım reklam filmi çekilerek, ulusal kanallarda yayınlanacak."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: