Mut, Zeytinyağıyla Atağa Kalkıyor

MERSİN (AA) - Akdeniz bölgesinde en çok zeytin ağacının bulunduğu Mersin'in Mut ilçesi, ürettiği zeytinyağının tanıtımını yaparak bu alanda pazar payını artırmayı hedefliyor.

"Mut Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Projesi" Başlattıkları “Mut Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Projesi” ile yurt içi piyasada daha etkin tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine girdiklerini ifade eden Şahin, "Kimyasal madde kullanmadan organik üretim yapılan zeytinyağını kaymakamlık olarak tescil ettirdik. Tescillenen bu zeytinyağına da ilçemizin simgesi olan Alahan Manastırı'ndan esinlenerek Alahan ismini verdik" dedi. Şahin, uzun süren hazırlık döneminin ardından markalaşarak önemli bir yol kat ettiklerinin altını çizerek, "Biz ilçedeki üreticilere yol gösterici olmak için bunu yaptık. İlçede çok kaliteli zeytinyağı üretiliyor ancak markalaşma olmadığı için tanıtımında sıkıntı yaşanıyor. Biz bu eksikliği gidermek istedik. Bu çabalarımızın ardından ilçede markalaşma çalışmaları da arttı. Amacımız, var olan bu gücümüzü iç ve dış pazarda göstererek hem bölgemize hem de ülkemize katma değer sağlamak" diye konuştu. Zeytinyağının kalitesi nedeniyle diğer bölgelerdeki bazı üreticiler tarafından da tercih edildiğini anlatan Şahin, şöyle devam etti: " Ege ve Marmara bölgelerindeki sana Mut zeytinyağını kendi bölgelerinin ürünleriyle harman yaparak ürünlerinin kalitesini arttırıyorlar. Mut zeytinyağını kendi ürünlerinde hem asit düşürücü hem de aroma verici olarak kullanıyorlar. Bu da Mut zeytin ve zeytinyağının kalitesinin göstergesidir. Biz de artık bu tanıtımı daha etkin yaparak ve markalaşarak Mut zeytinini layık olduğu düzeye getirmek istiyoruz. Şu an bölgemizde 15 el değmeden yağ üreten tesisimiz, 10 da sofralık zeytin tesisimiz var. 3 ulusal markamız da yakında pazara giriyor. Mut’un yüzde 90’ı zeytincilikle geçiniyor. "

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: