Mütalaaya Karşı Savunmasını Tamamlayan Aziz Yıldırım: “bizlerin Suçu Sabitti Fenerbahçeli Olmak”

Futbolda şike davasında mütalaaya karşı savunmasını yapan Aziz Yıldırım “Son sözümüz ‘bu sevda bitmez ve...

Futbolda şike davasında mütalaaya karşı savunmasını yapan Aziz Yıldırım “Son sözümüz ‘bu sevda bitmez ve Fenerbahçe’ dosta düşmana ilan ederiz” dedi.

Futbolda şike iddialarına ilişkin görülen davada mütalaaya karşı savunmasını yapan Aziz Yıldırım, sorgusuz sualsiz ne yaptığımız bilmeden 3 Temmuz günü evinden alındığını belirterek, “Ne yaptığımızı bilmeden bir polis memuru tarafından suçumuz olarak bize Silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek denildi. Evlerimizi aramadılar bahçelerimizi kazmadılar silahlar için. Sonra sadece şikeden tutuklandık. Bugün anlamaktayım ki en özgür olduğum günlerin başlangıcının tarihiymiş 3 Temmuz. Sonra zulüm itibarsılaştırma başladı. Savcı Mehmet berk medyada konuşulanların yüzde 90’ı yanlış dedi. Ama yalanlara müsaade etti. Bizlerin suçu sabitti. Suçumuz Fenerbahçeli olmak” dedi.

Reklam
Reklam

İddianamede yer alan suçlamaların tutarsızlığını gördükten sonra rahatladığını ifade eden Yıldırım “ Şimdi karşınızdayız sizler benim örgüt kurmadığımı buradaki kişilerin örgüt üyesi olmadığını iyi biliyorsunuz. Şike olmadığını siz bizden daha iyi biliyorsunuz. Bunları hak etmediğimiz iyi biliyorsunuz. Bildiğinizi okumaktan başka bir şey talep etmiyorum. Verdiğiniz karar sadece Aziz Yıldırım’ın bağımsızlık kararı değil Türk yargısının bağımsızlık kararı olacaktır” dedi.

“Bir gün bile tutuklu kalmayan insanlar varken, bir yıllık esaretimiz anlayamadık” diyen Yıldırım “UEFA ders niteliğinde bir karar verdi. Önemli olan kararın sonucu değildir. Bu kararda özel yetkili mahkemelerin tasarrufunun adı bile anılmıyor. Vereceğiniz karar Türk futbolunu etkileyecektir. Sizlerin, polis ve savcıları incitmemek, kamuoyunun bir kısmını tatmin etmek veya Aziz Yıldırım’ın tasfiyesini sağlamak için vereceğiniz karar Türk futbolunun belki sonu olacaktır. Son sözüm ‘bu sevda bitmez ve Fenerbahçe’dir. Bunu dosta düşmana ilan ederiz. Hiçbir maçta şike ve teşvik yoktur” sözleriyle savunmasını tamamladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: