Müteahhit Nezir Baş'ın mal varlığına ihtiyati tedbir konuldu

Van'da 7.2 büyüklüğündeki depremde yıkılan Safa Apartmanı'nın kolonlarını kestiği iddia edilen müteahhit ve bina sahibi...

Van'da 7.2 büyüklüğündeki depremde yıkılan Safa Apartmanı'nın kolonlarını kestiği iddia edilen müteahhit ve bina sahibi Nezir Baş'ın tüm mal varlığına ihtiyati tedbir konuldu.
Van depreminde yıkılan Sefa Apartmanı enkazında hayatını kaybeden 31 yaşındaki Betül Can’ın ailesi binayı yapan müteahhit, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Van Belediyesi hakkında 375 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı. Van 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvuran Can ailesinin avukatı Mustafa Aladağ, davalılardan bina sahibi ve müteahhit Nezir Baş’ın standartlara ve deprem yönetmeliğine uygun bir yapı inşa etmemekle kusurlu davrandığını söylediği dava dilekçesinde 7 katlı Safa Apartmanı’nın bodrum katı dışında kalan kısımlarının Yapı Kullanım İzin Belgesi’nin bulunmadığını kaydetti.
Bina sahibi ve müteahhit Nezir Baş ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Van Belediyesi’ne sorumluğu olduğu gerekçesiyle 375 bin TL’lik maddi manevi tazminat davası açan Mustafa Aladağ ayrıca Nezir Baş’ın mallarına ihtiyati tedbir konulmasını istedi. Van 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’de bu talebi yerinde bularak Müteahhit Baş’ın taşınır ve taşınmaz mal varlığına ihtiyati tedbir koydu. Avukat Aladağ ayrıca Van Cumhuriyet Başsavcılığı’na Nezir Baş hakkında suç duyurusunda bulundu. Konuyla ilgili açıklama yapan Van Barosu avukatlarından Mustafa Aladağ, Safa Apartmanı'nın yaşamını yitiren Betül Can’ın ailesi adına dava açtıklarını söyledi. Aladağı, açtıkları dava dilekçesinde Nezir Baş’ın mallarına el konulmasını talep ettiklerini belirterek, “Van 2. Asliye Hukuk Mahkemesi talebimizi yerinde görerek Nezir Baş’ın, gayrimenkullerine, bankalardaki alacaklarına, şirketlerindeki hisselerine, üçüncü kişilerden alacaklarına, kısacası bütün mal varlığına tedbir koydu.” dedi.
Müvekkili Betül Can’ın anne, baba ve kardeşi adına dava açtıklarını dile getiren Aladağ konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Dosyada yapmış olduğumuz inceleme sırasında davalı Nezir Baş’ın bina için 1993 yılında inşaat ruhsatı için Van Belediyesi'ne başvurduğunu, 1994 yılında ise sadece bodrum kat için yapı kullanım izin belgesi aldığını, onun dışındaki bütün yapının inşaat ruhsatı olmasına rağmen yapı kullanım izin belgesi olmadığını tespit ettik. Ayrıca adı geçen kişinin kolon kestiği iddiası da söz konusu. Bizce bu ciddi bir iddiadır. Bu hususun da araştırılmasını talep ettik. Bu arada Van Cumhuriyet Başsavcığılı’na gerek Nezir Baş gerek diğer ilgili kişilerin hepsi hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak dava açılması talebinde bulunduk.”

Reklam
Reklam

YAKINLARINI KAYBEDENLER DE DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR
Apartmanda anne ve kız kardeşini kaybeden Hakan Kaya, insan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerektiğini belirterek, “Onların ölümüne sebep olan herkesten hesabını soracağız.” tepkisinde bulundu.
Aynı apartmanda eşi ve çocuğunu kaybeden Hasan Gür de, “Bugün bizim canımız yandı yarın başkalarının canı yanmaması için davamızı açıp sonuna kadar takip edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz