Müteahhitler 15 gün iş bırakıyor

Ankara (AA)- Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (TMF) Genel Başkan Vekili Tahir Tellioğlu, inşaat sektörünün, demir-çelik ürünlerinde yüzde 100'ün üzerindeki, diğer girdilerde ise yüzde 50'in üzerindeki artış nedeniyle bunalım yaşadığını kaydetti.

Tellioğlu, Federasyonun Ankara Ticaret Odasında (ATO) gerçekleştirilen "Olağanüstü Genel Kurulu"nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin önemli taşıyıcı, lokomotif sektörlerinden inşaatın sıkıntılı günler yaşadığını söyledi. Tellioğlu, "İnşaat girdilerinden demir-çelik ürünlerinde yaşanan yüzde 100'ün üzerindeki artış ile diğer girdilerde yaşanan yüzde 50'in üzerindeki artış nedeniyle sektör bir bunalım yaşamaktadır" dedi.

Reklam
Reklam

Sektörün öncelikli sorunlarını başında "her önüne gelenin yapabildiği bir faaliyet alanı olmasının" geldiğini ifade eden Tellioğlu, diğer sorunları, "etkin ve verimli bir yapı denetim yasasının olmaması, bürokratik işlemlerin uzunluğu" olarak sıraladı. Müteahhitlerin belediyelerle sorunlar yaşadığını, bürokratik işlemlerin gereksiz yere uzadığını belirten Tellioğlu, bir inşaat ruhsatının 300 imzadan çıktığını kaydetti. TOKİ'nin sosyal nitelikli konut üretmesine karşı olmadıklarını, bunun yakın konut üreteceğini söylüyor. Bunların çoğunluğu orta ve üst gelir grubuna yönelik konutlar. Alt gelir grubuna daha daha az üretiyor. Hatta hiç üretilmiyor, sembolik olarak üretiliyor" dedi. Bu arada Genel Kurul'da açık oylamayla federasyona üye müteahhitler 1-15 Haziran tarihleri arasında yapımı acil olan işler dışında "iş bırakma"
kararı aldı.