Müteahhitler Derneğinden Dik Duruş

Gemlik Müteahhitler Derneği yazılı bir basın açıklaması yaptı. Dernek merkezinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Gemlik Müteahhitler Derneği yazılı bir basın açıklaması yaptı. Dernek merkezinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Gemlik yerel basınında yanlış anlaşılmalara meydan verecek bir haber üzerine kamuoyunu aydınlatacak bir açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur.

Gemlik Müteahhitler Derneği İlçemizde İnşaat sektöründe boşluğu hissedilen ve gerekli olan bir çatı olarak -geçici heyecan ve heveslerle değil- önemli bir misyonu temsil etmek üzere 03 Mayıs 2012 tarihinde 54 kurucu üye ile faaliyete başlamıştır. Kısa zaman içerisinde yeni katılımlarla 63 üye sayısına ulaşmıştır. Yeni kurulmuş bir dernek olmasına rağmen sektör adına olumlu adımlar atılmasına öncülük etmiş, Gemlik ekonomik hayatına önemli katma değer sağlamıştır.

Reklam
Reklam

Derneğimizde her siyasi görüş ve yöreden üyeler bulunmasıyla beraber hiçbir kuruluş, siyasi görüş ve düşüncenin güdümü ve kontrolü altına girmemiştir. Hiç kimsenin şahsi menfaat temin edebileceği bir yer olmamıştır. Bundan sonra da böyle bir girişime müsaade edilmeyecektir. GMD gücünü sadece üyelerinden ve Gemlik halkından almaktadır.

Mesleki dayanışma ile birlik ve beraberlik içersinde inşaat sektöründeki problemleri ortaya koyup ilgilileriyle çözüm yollarını araştırmak gayesiyle faaliyetler yapmaktayız. Bu gaye doğrultusunda GTSO’nun önemli bir kuruluş olduğunu ve yaklaşan seçimlerde müteahhitler olarak burada temsil edilmemizin gerekliliğini basın yoluyla halkımızla da paylaşmıştık.

GTSO liste çalışmalarında aday olan bazı arkadaşlarımızın derneğimizde yapılan ön seçim sonrasında yaptıkları açıklamaları üzülerek okuduk. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına haberde yer alan birtakım iddialara açıklama yapma mecburiyeti hissettik.

Dernek yönetimimiz kuruluşundan bu güne kadar aldığı bütün kararları tüm üyelerin katıldığı geniş istişare toplantılarında almıştır. Son olarak GTSO seçimleri sebebiyle iki defa tüm üyelerin davet edildiği ve üyelerimizin büyük çoğunluğunun katıldığı toplantılar yapılmıştır. Bu toplantılarda GTSO seçimleri için GMD olarak liste çıkarılıp çıkarılmayacağı, kaç kişilik liste çıkarılacağı, hangi usullerle seçim yapılacağı gibi bütün alternatifler istişare edilerek oylanmıştır. GTSO listesi için Haci Örnek, Şahin Danış, Hamza Aygün, Halit Uslu, İbrahim Ercan, Mustafa Yiğit ve Yakup Yaşar Bektaş (Baytaş) aday olmuşlardır. Ön seçimde en çok oyu alan ilk 3 kişi Hamza Aygün, Mustafa Yiğit ve Yakup Yaşar Bektaş olmuştur.

Reklam
Reklam

Yönetimimizin haberde yer alan iddiadaki “yanlı” ve “biz yaptık oldu” gibi bir davranış içersinde olmadığının en büyük delili, konuyu genel kurulun gündemine taşıyarak karar alınmasını sağlamak olmuştur. Hatta yönetim kurulumuz GTSO seçimleriyle ilgili istişarenin yapılacağı günden bir gün önce üyeliğe başvuruda bulunan bir arkadaşımızın –üyelerimizden gelecek tepkiye rağmen- tarafsız kalma ilkesi gereği üyeliğini kabul ederek aday olmasına müsaade etmiştir.

Uzun süredir istifayı düşündüklerini ifade eden arkadaşlarımızın bir kısmının GTSO meclis üyesi adaylarının belirleneceği istişare toplantısına katılarak aday olmaları ve listeye giremeyince ertesi gün istifa edeceklerini basına açıklamaları da manidardır.

En gelişmiş demokratik ülkelerde dahi uygulanamayan yöntemlerle her adımda görüşlerin alınarak ardından oylanarak, hatta liste için gizli oy açık tasnif yöntemiyle seçimler yapılmasına rağmen bu rahatsızlığın oluşması usullerden ziyade, listede çıkamayan isimlerden kaynaklandığı izlenimi uyandırmaktadır.

Reklam
Reklam

Haberde adı geçen bazı arkadaşlarımız yaptığımız görüşmelerde istifalarının söz konusu olmadığını belirtmişlerdir. Şu ana kadar derneğimize yazılı veya sözlü olarak ulaşan bir istifa bulunmamaktadır. Bu beyanatın ; listeye giremeyen arkadaşlarımızın bir anlık kızgınlıkla etraflarını etkilemeye yönelik fevri ve münferid bir hareket olduğu ortadadır.

Gemlik Müteahhitler Derneği olarak kurulduğumuz günden bu yana dik duruşumuzu hiç bozmadık. Kuruluş amacımıza uygun olarak tüm üyelerimizle birlik ve beraberlik içersinde faaliyetlerimize devam edeceğiz. Her platformda Gemlik halkı ve üyelerimiz için doğru bildiklerimizi söyleyeceğiz. GMD; dik duruşunu çınar ağacı misali hiçbir yere yaslanmadan sürdürecektir.

Gemlik kamuoyunun, kurum ve kuruluşların, dernek üyelerimizin bugüne kadar bize vermiş olduğu desteğe ve güvene teşekkür eder saygılarımızı sunarız.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: