Mutfak Sanatları Akademisi'nin Kurucusu Ve Ceo'su Adü Didim'de

Türkiye'nin ilk Aşçılık Okulu olan Mutfak Sanatları Akademisi'nin (MSA) kurucusu ve CEO’su Mehmet K. Aksel,...

Türkiye'nin ilk Aşçılık Okulu olan Mutfak Sanatları Akademisi'nin (MSA) kurucusu ve CEO’su Mehmet K. Aksel, ADÜ Didim Meslek Yüksek okulunda bir konferans verdi.

Adnan Menderes Üniversitesi Didim MYO Kültür ve Kongre Salonundaki konferansa; ADÜ Didim MYO Müdürü Prof. Dr. Atila Yüksel, akademik ve idari personel ile Aşçılık Programı öğrencileri katıldı.

Mutfak Sanatları Akademisi hakkında bilgiler veren Mehmet K. Aksel, akademinin kuruluş sürecini, faaliyetlerini ve projelerini anlattı. Okullarında profesyonel aşçılık, pasta ve ekmekçilik, barmenlik, uzman restoran yöneticiliği ve yiyecek içecek işletmeciliği eğitimi verdiklerini anlatan Aksel, bugüne kadar 3 bin 800 mezun verdiklerini kaydetti. Mezunlardan 3 bin 400’ünün halen sektörde çalıştığını da anlatan Aksel, bu durumun kendilerine büyük güç kattığını anlattı. Türk mutfağını dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını da belirten Aksel, “Türk mutfağı eğitimini, dünyadaki aşçılık okullarının müfredatına sokmalıyız. Ancak bu şekilde Türk mutfağının dünyadaki tanınırlığı artar.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: