Müthiş derbiden gol çıkmadı!

İngiltere Premier Lig'de 35. haftanın dev maçında Arsenal ile Chelsea 0-0 berabere kaldı.

İngiltere Premier Lig'in 35. haftasında, bu sezonu hedeflediği gibi geçiremeyen iki takım Arsenal ve Chelsea karşı karşıya geldi. Arsenal'ın Emirates Stadı'nda Chelsea'yi ağırladığı karşılaşma müthiş mücadeleye sahne oldu ancak gol çıkmadı: 0-0

* İNGİLTERE PREMIER LİG PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Geçen hafta sahasında Wigan'a mağlup olarak takipçileri ile arasındaki 5 puanlık farkı açmayı başaramayan 3. sıradaki Arsenal derbide hata yapmak istemezken, Şampiyonlar Ligi'ne gidebilmek için 4. sırayı kovalayan Chelsea ise Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında elde ettiği Barcelona galibiyetinin moraliyle rakibinden 3 puan almanın hesaplarını yapıyordu.

Reklam
Reklam

İLK YARI

Düşük bir tempoda başlayan mücadelenin 17. dakikasında Van Persie ile mutlak bir golü kaçıran Arsenal, 41. dakikada da gole yaklaştı. Van Persie'nin kullandığı serbest atışta, ceza saha içinde bomboş durumda kalan Koscielny'nin kafa vuruşu üst direkten geri geldi. 44. dakikada Song'un şık pasını ceza sahası sol çaprazında çok iyi kontrol eden Hollandalı yıldız van Persie'nin vuruşunda Cech gole izin vermedi ve ilk yarı golsüz sona erdi.

İKİNCİ YARI

İkinci yarıya iyi başlayan taraf konuk Chelsea olurken, Arsenal'de 61. dakikada sakatlanan Walcott, yerini Gervinho'ya bıraktı. Uzun süredir sakatlığı nedeniyle forma giyemen ve bu sezon sadece 60 dakika oynayabilen Diaby, 65. dakikada Rosicky'nin yerine oyuna dahil oldu. Maviler'de ise iyi bir performans sergileyen ancak sakatlığı nedeniyle oyuna devam edemeyen Bertrand, 77. dakikada yerini Cole'e bıraktı. Oyuna giren Cole, eski takımının taraftarlarından tepki gördü.

Son 10 dakikalık bölümde tempo artarken, 83. dakikada Song'un uzun pasıyla ceza sahasına giren Robin van Persie, bir fırsatı daha değerlendiremezken, 85. dakikada da bir gol kaçırdı. Kalan bölümde taraflar dengeyi bozamadı ve Londra derbisi golsüz eşitlikle tamamlandı.

Reklam
Reklam

Evinde yaptığı son 2 maçta 5 puan kaybeden Arsenal, 35 maç sonunda puanını 65 yaparken, takipçileri Tottenham ve Newcastle'a 2 maç fazlasıyla 6 puan fark yaptı ancak 3. sırayı tehlikeye attı. Chelsea ise 34 maç sonunda puanını 58 yaptı ve 4. sıra yolunda yara aldı.

ARSENAL: 0 - CHELSEA: 0

Arsenal: Szczesny, Sagna, Vermaelen, Koscielny, Gibbs, Song, Ramsey, Rosicky (65' Diaby), Oxlade Chamberlain (69' Andre Santos), Walcott (61' Gervinho), Van Persie

Chelsea: Cech, Bosingwa, Cahill, Terry, Bertrand (77' Cole), Essien, Romeu (66' Mikel), Malouda, Kalou (74' Mata), Sturridge, Torres

Anahtar Kelimeler: