Mutki'deki TOKİ Yatırımları

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nca, Mutki'de yoksul aileler için yaptırılan 128 konut, sonbaharda hak sahiplerine teslim edilecek.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nca, Mutki'de yoksul aileler için yaptırılan 128 konut, sonbaharda hak sahiplerine teslim edilecek.

Mutki Belediye Başkanı Vahdettin Barlak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 yılında yapımına başlanılan konutların sonbaharda hak sahiplerine teslim edileceğini bildirdi.

Mevsim şartlarından dolayı, konutların teslim tarihinin 6 ay uzatıldığını ifade eden Barlak, şöyle konuştu:

"Konutların 2012 yılının mart ayında teslim edilmesi gerekiyordu. Ancak mevsim şartlarından dolayı bu 6 ay daha ertelendi. Konutlar sonbaharda hak sahiplerine teslim edilecek. 128 yoksul konutun faaliyete geçmesiyle, ilçemizde nüfus artacak. Ayrıca 80 afet konutunun yapılması için de yer teslimini yaptık."

Reklam
Reklam

Hak sahiplerinin konutlarında ikamet etmesini isteyen Barlak, ilçede daha önce yapılan konutlara köylülerin yerleşmediğini, bu konutların bazı vatandaşlara satıldığını ve bu durumdan rahatsızlık duyduklarını ifade etti.

Barlak, "Çünkü devlet vatandaşın mağduriyetini gidermek için bunları yapıyor. Böylece var olan nüfusumuz yerinde sayıyor. İlçe dışardan göç almadığı sürece nüfusu artmaz. Nüfusu artırmak için konutların yapılmasını talep ettik. Hak sahipleri konutlarında oturursa, dileğimiz gerçekleşir" dedi.

TOKİ tarafından yaptırılan 16 derslikli lise ve spor salonunun da sonbaharda teslim edileceğini bildiren Barlak, bu yatırımların tamamlanmasıyla, toplu açılış yapmayı planladıklarını kaydetti.

Muhabir: Şener Toktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: