Mutlu bir evliliğin sırrı seksten mi geçiyor?

Bir ömür sürecek evliliğin sırrı seksten geçmiyor.

Hollywood'un romantik filmlerinin ya da okuduğumuz masalların sonu 'sonsuza dek mutlu yaşadılar' ile biter. Ancak gerçek hayattaki mutlu evlilikler insanların özlem duyduğu bir hayal olarak kalıyor. Sevgiyi bulmak ve korumak hiç kolay değil ve birçok çift ilişkilerini korumak için bu yolda mücadele ediyor. Yapılan araştırmaya uzun vadeli ilişki yaşayan 5 binden fazla çift katıldı ve onların tavsiyeleri ve deneyimleri baz alındı.

Şaşırtıcı olarak şunu söyleyebiliriz: 'Seks ilk 10 maddede yer almıyor'. Araştırmaya katılan çiftler genellikle seksin tutarlı bir miktarda olması görüşünde. Daha az seks yapan çiftlerin daha mutlu olduğu görüşüne ulaşılmış. Dr. Meg John Barker ve Profesör Jacqui GABB, internette birçok aşk tavsiyesinin bulunduğunu ve tavsiyelerin çoğunun gerçek yaşama dayanmadığını ifade etti. Bu nedenle gerçekten uzun vadeli ilişki yaşayan 5 binden fazla insan üzerinde araştırma yürütüklerini de eklediler.

Reklam
Reklam

İşte daha iyi bir ilişki için yararlı ipuçları

1) Birlikte gülebilmek

2) Ortak paylaşımda bulunmak
3) En iyi arkadaş olmak


4) Onu desteklemek
5) Hissederek ve güven duyarak yaşamak

6) Mutlu olmak
7) Güven
8) Konuşun ve dinleyin. Doğru iletişimde olmanın yolu konuşmak ve dinlemek

Barker ve GABB, bu sonuçlar seksin önemini azaltmak için değil sadece ilişkide seksin olmazsa olmaz olmadığını ortaya çıkarmak olduğunu belirtiyor. İlişkide cinsel isteksizlik ve tutarsızlık yaşanıyorsa belki yukarıdaki maddeleri eksik yapıyorsunuzdur. Fark etmek önemli diye ekliyorlar.