Mutlu Gelecek İçin El Ele

Malatya Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi (MADEM) tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan “Mutlu Bir Gelecek...

Malatya Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi (MADEM) tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan “Mutlu Bir Gelecek İçin El Ele” eğitim semineri programında başarılı olan katılımcılara düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Aile Danışma ve Destek Merkezi’nde gerçekleştirilen sertifika törenine Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu da katıldı.

Merkezin çalışmaları hakkında bilgiler veren Aile Danışma ve Destek Merkezi Koordinatörü Recep Bulut, şimdiye kadar 14 aile eğitim grubu oluşturduklarını ifade ederek, “Bugüne kadar ailelere yönelik 117 eğitim semineri düzenledik. 650 aile görüşmesi, bin 700 kişi ile de bireysel görüşme yaparak halkımızı aile eğitimi konusunda bilgilendirmeye çalıştık” dedi.

Reklam
Reklam

Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu ise merkezin çok kısa bir sürede bin 700 vatandaşa kılavuzluk yaptığını belirterek, merkezin 83 aileyi boşanmanın eşiğinden döndürdüğünü söyledi.

Mahkemeye intikal etmiş 2 ailenin merkezden aldıkları destekle bu kararlarından vazgeçtiğini de dile getiren Başkan Vekili Mumcu, “Eğitim programımıza kadınlarımız yoğun ilgi gösterdi. Yuvayı dişi kuş yapar. Kadınlarımızın aileyi ayakta tutmasında, birlikteliğin devamında rolleri çok önemli. Kadınlarımız dik durdukça ailelerin meyveleri olan çocuklarımız da huzur içerisinde yarınlara çok daha iyi hazırlanabiliyorlar. Aile içindeki sıkıntıları halı altına süpürmek yerine buraya gelerek yardım ve destek alıyorlar” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Mumcu, ‘Mutlu Bir Gelecek İçin El Ele’ eğitim semineri programında başarılı olan katılımcılara gül hediye edip, sertifikalarını verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz