Mutlu son

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde ABD’den gelen kemik iliği nakledilen 3 yaşındaki Uğur Yelmer, sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

Fethiye’de oturan ve pazarcılık yapan Ali-Dudu Yelmer çiftinin oğulları Uğur, 1 yaşında kan kanserine yakalandı. Doktorların yaşaması için kemik iliği nakli yapılması gerektiğini belirttikleri minik Uğur’un anne ve babasına sevindirici haber, ABD’den geldi. ABD’deki bir kemik iliği bankasında uygun ilik bulundu, ancak bu mutlu haberin sevinci kısa sürdü. Aile, iliğin ABD’den Türkiye’ye getirilmesi için 10 bin lirayı bulan kargo ücretini ödeyemedi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde tedavisi sürdürülen Uğur’a nakledilecek iliğin kargo ücretini, Sağlık Bakanlığı karşıladı. Ocak ayı sonunda ABD’den gelen ilik, AÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Akif Yeşilipek başkanlığındaki ekip tarafından 2 saate yakın süren ameliyatla Uğur Yelmer’e nakledildi.

Reklam
Reklam

Ameliyattan bu yana steril odada tutulan ve tamamen sağlığına kavuşan minik Uğur, dün taburcu edildi.

Anne Dudu Yelmer, oğluyla birlikte 2 yılının hastanede geçtiğini, Amerika’dan gelen iliğin bulunuş haberini aldıklarında yeniden dünyaya geldiklerini belirterek, "Kemik iliğinin bulunması ve getirilmesi için emek harcayanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye’de kemik iliği naklinin başarıyla uygulandığını söyleyen Prof.Dr. Akif Yeşilipek, bugüne kadar 101’i akraba dışı olmak üzere 380 hastaya başarıyla kök hücre nakli yaptıklarını söyledi. Prof.Dr. Akif Yeşilipek, "Bu da gösteriyor ki artık ülkemizde kök hücre nakli başarıyla uygulanıyor. Deneyimli merkezlere sahibiz. Her tür kemik iliği naklini başarıyla uyguluyoruz" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz