Mutso Binasını Hisarcıklıoğlu Açıyor

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) tarafından yapımı tamamlanan yeni hizmet binasının açılışı 2 Haziran...

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) tarafından yapımı tamamlanan yeni hizmet binasının açılışı 2 Haziran cumartesi günü yapılacak. Oda'nın 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak olan MUTSO yeni hizmet binasının açılışını Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yapacak.

Temeli 17 Ocak 2009 tarihinde yine TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından atılan, mimarisi, kullanılan malzemesi ve özellikleriyle Muğla'nın örnek binası olarak gösterilen MUTSO yeni hizmet binası çok amaçlı kullanımı ile de hizmet veriyor. 3 yılda tamamlanan yeni hizmet binasında üyelerine en iyi hizmeti ön planda tutmayı hedeflediklerini belirten Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, "Binamızın mimarisiyle, kullanılan malzemeleriyle örnek bir bina olması gerektiğini düşünerek yola çıktık. İhtiyaçlarımızı en ince ayrıntılarına kadar belirleyip üyelerimize en iyi hizmeti verebileceğimiz ve en az 50 yıl boyunca bu hizmeti sürdürebilecek kapasitede olmasını sağladık. Hizmet katında üyelerimizin hangi birimde işleri varsa oradaki personelle birebir karşılıklı konuşarak çok rahat bir ortamda hizmet almalarını hedefledik ve banko sistemini kaldırarak açık ofis sistemine geçtik. Fuaye ve kafeteryamızda bekleme durumunda rahatça oturabilecekleri ve çeşitli ikramları alabilecekleri alan yarattık. Yani üyeden aldığımızı yine üyeler için harcıyoruz. Mali durumla ilgili Ticaret ve Sanayi Odası hem ilin ticaretini artırmak, hem de üyelere en iyi hizmeti vermek için vardır. Para biriktirme yeri değil hizmet makamıdır. Çok amaçlı salonumuzun tüm Muğla'nın kurumlarına, şirketlerimizin çalışmalarına, sivil toplum kuruluşları ve odalarımıza, okullarımıza her türlü hizmeti verebilecek şekilde alt yapısını profesyonel ses ve ışık sistemleri ile hazırladık" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Binanın tamamının 8 Milyon TL'ye mal olduğunu söyleyen Başkan Karakuş, "5 milyon 200 bin TL Muğla'dan, 2 milyon 800 Bini Muğla dışından tedarik edildi. Muğla dışından alınan hizmetler ısıtma, soğutma, havalandırma, yangın, mobilya ve dış cephe giydirme olarak gerçekleşti. Muğla'dan bu büyüklükteki bir bina için yeterli hizmet alınamadığı için Muğla dışından temin edildi" diye konuştu.

TSE BELGESİ ALANDI

Yeni hizmet binasıyla birlikte kalite yönetim sistemi çalışmalarını tamamlayarak İSO 9001-2008 belgesini almaya hak kazandıklarını belirten Oda Başkanı Karakuş, "Yeni binamıza geçtikten sonra kalite yönetim sistemi çalışmalarımızı tamamen uygulamaya koyduk. 3 Mayıs tarihinde de TSE belgelendirme denetiminden başarı ile geçtik. Ve TS EN İSO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgemizi almaya hak kazandık. Bütün çalışmalarımızda olduğu gibi burada da ana hedefimiz üyelerimize en iyi hizmeti sunabilmek. Oda olarak akredite çalışmalarına da başladık. Kalite Yönetim Sistemini uygulamaya devam ederken bu seneki hedeflerimiz içerisinde akredite çalışmalarını bitirip, uluslararası akreditetasyon çalışmalarını tamamlayıp akredite oda olmayı amaçlıyoruz. Böylece hizmetlerimiz Avrupa'daki odalar seviyesinde olacak" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: