MUTSO'dan Üniversite Ve Sanayi Işbirliğine Katkı Sağlayacak Proje

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), Avrupa Birliği'nin "Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi" konulu proje çağrısına, Muğla Sıtkı Koçman

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), Avrupa Birliği'nin "Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi" konulu proje çağrısına, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile ortaklaşa hazırladığı projeyle başvurdu.

MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, yaptığı açıklamada, söz konusu projenin Muğla'da üniversite ve sanayi işbirliğine önemli bir katkı sunacağını söyledi. Karakuş, Muğla'da genç istihdamının desteklenmesi, genç işsiz oranının azaltılması ve istihdamın kalıcı olmasını amaçlayan projenin 12 ay sürmesinin planlandığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Bülent Karakuş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve MUTSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Deniz Ülgen ve MUTSO AB-Dış Ticaret Birimi Uzmanı Gökhan Turgut Ünal tarafından hazırlanan projede, Muğla'da üniversite öğrencileri ve işsiz mezun gençlerin faydalanabilecekleri bir "Kariyer Koordinasyon Merkezi" kurulmasının öngörüldüğünü anlattı.

Proje ile gençlerin mesleki bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla üniversite ve odalarının bünyesinde bir dizi eğitim faaliyetinin de planlandığını belirten Karakuş, "Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin ortaklığının Muğla'da üniversite ve sanayi işbirliğine önemli bin katkı sunacak. Projede, öncelikli sektör olarak turizm ve inşaat sektörleri seçildi" dedi.

Muhabir: Utku Uçrak

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: