MUTSO'nun St. Petersburg'a Yaptığı Iş Gezisi

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş, oda olarak geçen hafta 25 işadamı ile St. Petersburg'a yaptıkları iş

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş, oda olarak geçen hafta 25 işadamı ile St. Petersburg'a yaptıkları iş gezisini değerlendirerek, "Geziden beklentimiz narenciye ürünlerinin değerlendirilmesi, turizm için bölgeye gelen Rus turist sayısında en az 50 bin kişilik artış ve inşaat sektöründe yatırım yapılması" dedi.

Karakuş, MUTSO'da düzenlediği basın toplantısında, St. Petersburg'a yaptıkları iş gezisini değerlendirdi. Karakuş, Haziran ayında Rusya'dan gelen, aralarında turizm ve tarım sektöründen işadamlarının bulunduğu Rusya Federasyonu'na bağlı iki ticaret ve sanayi odasını odalarında ağırladıklarını hatırlattı.

Reklam
Reklam

MUTSO olarak St. Petersburg'a yaptıkları gezide, Rusya Federasyonu'nda ihracat ve ithalatın temelini oluşturan gıda, inşaat, tarım, yaş meyve sebze, mermer ve madencilik gibi sektörler ile ticari işbirlikleri ve karşılıklı teknoloji transferi konusunda görüşmelerde bulunduklarını anlattı. Karakuş, "Görüşmeler sonunda Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile Rusya'nın St. Petersburg Pushkın Pavlovsk Ticaret ve Sanayi Odası ve Kronshtadt Ticaret ve Sanayi Odası arasında işbirliği anlaşması imzalandık" dedi.

Karakuş, yaptıkları araştırmalar sonucunda St. Petersburg'un Rusya'nın en zengin bölgesi olduğunu öğrendiklerini, özellikle ithal edilen yaş meyve ve sebzenin Muğla bölgesinde bulunmasının, turizm açısından da St. Petersburg'dan gelecek turist potansiyeliyle bölgeye avantaj sağlayacağını dile getirdi.

Muhabir: Utku Uçrak

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: