Mut'ta çam kese böceğiyle biyolojik mücadele

Mut Orman İşletme Müdürlüğü tarafından çam kese böceğine karşı başlatılan biyolojik mücadele sürdürülüyor.

Mut Orman İşletme Müdürlüğü tarafından çam kese böceğine karşı başlatılan biyolojik mücadele sürdürülüyor.

Orman İşletme Müdürü Hasan Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Meydan Orman Deposu'nda kurulan ve 5 personelin görev yaptığı laboratuvarda, halk arasında "ağı" olarak bilinen ve ormanlara zarar veren çam kese böceğini yiyerek beslenen faydalı böcek "Calosoma" üretildiğini söyledi.

Araziden yakaladıkları "Calosoma" böceklerinin yumurtalarını alıp larvalarını ürettiklerini belirten Keskin, daha sonra çam kese böceğinin yoğun olduğu yerlerde bunları toprağa bıraktıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Çam kese böceklerine karşı biyolojik mücadelenin sürdüğünü vurgulayan Keskin, "Elimizde yaklaşık 13 bin 500 "Calosoma" yumurtası mevcut. Bu yumurtalardan larvalar elde ediliyor. Şu ana kadar 6 bin larva elde ettik" dedi.

Keskin, ürettikleri larvalardan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Silifke, Erdemli, Gülnar ve Bozyazı Orman İşletme müdürlüklerine gönderdiklerini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: