Mut'ta Su Borcu Taksitle Ödenebilecek

Mersin Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, faizleri dondurup, vatandaşların su borçlarını daha rahat ödemeleri için...

Mersin Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, faizleri dondurup, vatandaşların su borçlarını daha rahat ödemeleri için taksitlendireceklerini söyledi.
Temmuz ayı belediye meclis toplantısında konuşan Başkan Orhan,” Geçtiğimiz ay, yeni belediye ve büyükşehir yasası konusunda vatandaşımızın mağdur olmaması ve aynı zamanda belediyemizin su tahsilatını arttırıcı bir çalışma yapılması konusunda konuşulmuştu. Şimdi gerek mahalli idarelerden, gerek bu konuda uygulama yapılması için yasal düzenlemelerden faydalanarak bir çalışma yapıldı. Bundan böyle, içme ve sulama suyunda faizlerin dondurularak borcun taksitlendirileceği kararı alındı. İçme ve sulama suyu borcu olan vatandaşlarımız, belediyemize en geç iki ay içerisinde gelerek, borç faizlerini dondurup, borçlarını 30 Mart 2014 tarihinde bitmek üzere taksitlendirebilecekler.”diye konuştu.

Reklam
Reklam

Sertavul Yaylası Akçeşme Mahallesi'nde yerleşimin hızla arttığına dikkat çeken Murat Orhan,"Sertavul yaylamızda su sorununa kökten çözüm üretmeye devam ediyoruz. Bugüne kadar, 10 yeni su deposu yaptıldı. Bu yıl yağış az oldu. Ölçümlerimiz neticesinde geçen yıla göre yüzde 50 daha az içme suyu var. Akçeşme'de zaman zaman yaşanan su sıkıntısını ise, Hanboğazı'na yaptığımız su deposundan tam 3 kilometre boru hattı döşeyerek çözeceğiz. Yaylada kanalizasyon çalışmaları süratle devam ediyor. Vatandaşımızın içi rahat olsun, biz insanımızın emrindeyiz ve çalışıyoruz. Bu müjdeli haberi vermek istiyorum, bir hafta içerisinde Akçeşme'de içme suyu sıkıntısı kökten çözülmüş olacak.” şeklinde konuştu.

Eğitim alanında da çalışmalar yaptıklarını anlatan Orhan,” bu yıl ilçemize sağlık meslek lisesi açılması için onay çıktı. Açılmasında bize destek olan TBMM Eğitim Komisyonu üyesi Mersin milletvekilimiz Sayın Nebi Bozkurt'a, Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan'a ve Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever beye teşekkür ederiz. Bu yıl eğitime başlayacak olan sağlık meslek lisesi binası yapılması için hayırsever vatandaşlardan destek bekliyoruz. Destek gelmese de, Mut Belediyesi tarafından yapılması hususunda belediye başkanına yetki verilmesini kararlaştıracağız. Çünkü sağlık meslek lisesinin ilçede olmaması büyük bir eksiklik.” dedi.
Meclis toplantısına Mut Milli Eğitim Müdürü Harun Gerginde katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: