Muttalip’teki İftar Sofrasında Gagavuzya Tanıtıldı

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında Ramazan ayı boyunca farklı mahallelerde gerçekleşecek olan...

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında Ramazan ayı boyunca farklı mahallelerde gerçekleşecek olan iftar programı Muttalip mahallesinde devam etti.

İftar öncesi konuşma yapan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, 30 mahallede gerçekleştirilecek iftar programlarının dördüncüsünün düzenlendiği Muttalip’te vatandaşlarla bir araya gelmekten ve aynı ortamda bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Vali Tuna, “Maneviyatın bol olduğu bu ayda bu akşam iftarımızı Muttalip mahallesinde açıyoruz. Görüyorum ki herkes çocuklarıyla gelmiş. Bizler çocuklarımıza Türk dünyasında yaşanan birlik-beraberliği ve kültürümüzü anlatmamız lazım. Ramazan ayı sonuna kadar bu iftarlarımızı her akşam bir mahallede sürdüreceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

İftar yemeğinden sonra tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez'in meddah gösterileri ve Türk Dünyası müzikleri yer aldı. Birçok Türk Cumhuriyeti’nde canlı yayınlanan programın sohbet bölümünde ise Necdet Ertuğrul, Gagavuzya’yı tanıttı. Teravih namazının ardından, gezici TIR’da film gösterimi yapıldı.

İftar programına Vali Güngör Azim Tuna, İl Genel Meclis Başkan Vekili Dündar Ünlü, İl Özel İdare Genel Sekreteri Yusuf Balcı, Tepebaşı Kaymakamı Dr. Necdet Türker ve Muttalip mahalle halkı katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: