Müvekkilinin Işlemlerini Yürüten Avukat Darp Edildi

Müvekkilinin tapu müdürlüğündeki işlemlerini takip etmek için Diyarbakır’a gelen İstanbul Barosu avukatlarından Buket Döşemeci’nin darp...

Müvekkilinin tapu müdürlüğündeki işlemlerini takip etmek için Diyarbakır’a gelen İstanbul Barosu avukatlarından Buket Döşemeci’nin darp edildiği bildirildi.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, yaptığı yazılı açıklamada, avukat Döşemeci’nin 17 Temmuz’da Bağlar Tapu Müdürlüğü'nde müvekkili adına yürüttüğü işlemleri tamamladıktan sonra, Yenişehir ilçesinde bir grubun fiziki saldırısına uğradığını belirtti. Elçi, “Tehdit ve hakaretlerin yanı sıra saldırıda darp edilen avukat Döşemeci ağır şekilde yaralanmıştır. Diyarbakır Barosu avukat meslektaşımıza yapılan bu çirkin ve kabul edilemez saldırıyı kınamaktadır.” dedi.

Reklam
Reklam

Saldırının avukatlık mesleğine, meslek faaliyetine ve bireyin hak ve özgürlüğüne yapıldığını belirten Elçi, avukatların mesleki faaliyetlerini yerine getirirken, hukuk bilincinden yoksun ve saldırgan kişiler tarafından müvekkilleriyle özdeşleştirildiğini ve sık sık tehdit ve saldırılara maruz kaldığını kaydetti. Elçi, bugüne kadar Türkiye’nin birçok yerinde görevlerini yaparken saldırılara maruz kalan bir çok avukat yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, “Diyarbakır Barosu, her koşul altında avukata yapılan baskı, tehdit ve saldırının karşısında yer alacak, bu anlayış ve davranışlarla mücadele edecektir. İstanbul Barosu üyesi meslektaşımıza Diyarbakır’da yapılan bu saldırının tüm failleri hakkında derhal, hızlı ve etkili bir soruşturma yapılarak faillerinin yargı önüne çıkarılması için gerekli tüm girişimlerde bulunacaktır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: