"Müze, Kütüphane Ve Arşivlerin Hayat Boyu Öğrenmeye Katkısı" Konulu Toplantı

Gaziantep'te, "Müze, Kütüphane ve Arşivlerin Hayat Boyu Öğrenmeye Katkısı" konulu projenin çalışma toplantısı yapıldı.

Gaziantep'te, "Müze, Kütüphane ve Arşivlerin Hayat Boyu Öğrenmeye Katkısı" konulu projenin çalışma toplantısı yapıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları'ndan "Leonardo Da Vinci" kapsamında Trakya Üniversitesi'yle birlikte yürüttüğü projenin toplantısına, projenin çalışma toplantısı Gaziantep'te yapıldı.

İtalya, Fransa, Polonya, Portekiz, Letonya ve Litvanya ile Trakya Üniversitesi Sağlık Müzesi ortaklığında yürütülen proje kapsamında yapılan toplantıya Portekiz, İtalya ve Fransa'nın, "Suriye'de devam eden iç savaşın Gaziantep'e sıçramasından korktukları için" katılmadıkları belirtildi.

Reklam
Reklam

4 gün süren toplantıda müze, kütüphane ve arşivlerin hayat boyu öğrenmeye katkısının tartışıldığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Proje kapsamında ilimizdeki kütüphane ve müzeler gezilirken, örnek uygulamaların tartışılıp yaygınlaştırılması, her yaştan insanın bu yerlere gelmelerini artıracak ve sıklaştıracak etkinliklerin belirlenmesi konulu çalışmalar yapıldı. Proje uzmanlarından oluşan heyet, Millî Eğitim Müdürü Ekrem Serin'i makamında ziyaret ederek, iyi dileklerde bulundu."

Muhabir: Adem Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: