Müze ve ören yerleri para bastı

ANKARA (ANKA) -Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, MHP Aksaray Milletvekili Osman Ertuğrul'un soru önergesine verdiği yanıtta, bakanlığına bağlı müze ve ören yerlerinin 2008 yılı gelir toplamının 116 milyon 321 bin 220 TL olduğunu bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, MHP Aksaray Milletvekili Osman Ertuğrul'un müze ve ören yerlerinin gelirlerine ilişkin soru önergesini yanıtladı. Ertuğrul Bakan Günay'a "2008 yılında müze ve ören yerlerinin toplam gelirleri ne kadardır? Herhangi bir müze ve ören yeri gelininin ne kadarı içinde bulunduğu şehre verilmektedir? Sözkonusu yerlerden elde edilen gelirler, bakanlığınız tarafından amacına uygun olarak kullanılmakta mıdır?" sorularını yöneltti.

Reklam
Reklam

Bakan Günay ise Bakanlığına bağlı müze ve ören yerlerinin 2008 yılı gelir toplamını 116 milyon 321 bin 220 TL olarak açıkladı. Elde edilen gelirin yüzde 8'inin KDV, yüzde 5'nin belediyeler, yüzde 10'unun hazine payı ve yüzde 1'inin de Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurum payı olarak aktarıldığını, bundan sonra da Kurumlar Vergisinin ödendiğini kaydeden Bakan Günay, elde edilen gelirlerin nasıl harcandığına ilişkin soruya ise şu karşılığı verdi:

"Elde edilen net kar 252 sayılı Kültür Bakanlığı Döner Sermaye Kanunu hükümleri doğrultusunda kültürel mirasımız olan müze ve ören yerlerinin gelecek kuşaklara en sağlıklı şekilde aktarılabilmesinde büyük önem taşıyan, bakım, restorasyon, temizlik, güvenlik vb hizmetlerinde kullanılmaktadır."