Müzeler Haftası

Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, bir süredir devam eden teşhir çalışmalarının ardından ziyaretçilere açıldı.

Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, bir süredir devam eden teşhir çalışmalarının ardından ziyaretçilere açıldı.

Tekirdağ Müze Müdürü Önder Öztürk, açılışta yaptığı konuşmada, müzelerin, vatandaşların kültür ve tabiat varlıkları konusundaki eğitimini yükselten, dünya görüşünü geliştirmede tesirli olan bilimsel kurumlar olduğunu söyledi.

Tekirdağ Müze Müdürlüğü'nün bugüne kadar il genelinde 139 alanı arkeolojik sit alanı olarak tescil ettiğini belirten Öztürk, şunları kaydetti:

"2011 yılı itibarıyla 16 bin 662 eseri müze bünyesinde koruma altına aldık. 2012 yılında yenilenen teşhir düzeni ile çok daha fazla kültür varlığını çağdaş müzecilik anlayışıyla sergilemeye başladık. Günümüzde ülkelerin gelişmişlik düzeyleri, sahip oldukları kültürel varlıkların korunması konusunda gösterdiği hassasiyet ile paralellik gösteriyor."

Reklam
Reklam

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Neşe Atik de müzedeki arkeolojik eserler hakkında bilgi verdi.

Açılış konuşmalarının ardından Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Belediye Başkan Yardımcısı Rüya Yılmaz, SGK Müdürü Mahmut Kotan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Altaş, Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ile öğrenciler müzeyi gezdi.

Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin teşhirinde 520, bahçesinde 65 ve deposunda 1316 eser ile birlikte toplam 1901 eser bulunuyor. Arkeoloji kısmında ise teşhirde 474, bahçede 144, depoda ise 3 bin 178 olmak üzere toplam 3 bin 797 eser yer alıyor.

Öte yandan, Tekirdağ yakınındaki Harekattepe Tümülüsü'nde bulunan ve günümüzden yaklaşık 2 bin 400 yıl önce yaşadığı kaydedilen Trakların Odyris Kralı Kersebleptes'in iskeleti ile yine Traklar döneminden kalan ve dünyada bozulmadan çıkarılan en önemli eserlerden biri olan "Yanık ilacı üretilmek üzere tandır şeklinde topraktan yapılan fırın", müzede sergilenen eserler arasında dikkati çekti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: